Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:49:02

Чернігівщина першою отримає паспорт. Футбольний

18.07.2015   10:15Агенцiя

Наприкінці тижня у стінах Чернігівської облдержадміністрації відбулася робоча нарада комітету з розвитку футболу в регіонах Федерації футболу України за участі голови ОДА Валерія Куліча та керівництва Федерації футболу України.

Нагодою для візиту столичних гостей із Федерації футболу України стало відкриття у Чернігові першого футбольного поля зі штучним покриттям – першого з трьох запланованих до побудови на території чернігівських шкіл об’єктів сучасної спортивної інфраструктури.

«Спорт, і футбол, зокрема, як один із найпопулярніших його видів – є запорукою здоров’я людини. А якісна та розгалужена система спеціальних об’єктів спортивної інфраструктури – це, перш за все, інвестиція у дітей та молодь, у їхнє здоров’я і, як наслідок, здоров’я всієї нації», – зауважив Андрій Павелко, президент Федерації футболу України, народний депутат України і голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

У свою чергу голова ОДА Валерій Куліч, який не з чуток орієнтується у проблемах галузі, бо вже не перший рік є головою Федерації художньої гімнастики Чернігівщини, зазначив, що у цьому питанні вкрай важливий системний підхід. «Спортивні майданчики різних рівнів – від пришкільних до таких, які зможуть прийняти, принаймні, чемпіонати області, забезпечення тренерського складу і популяризація спорту – лише у комплексі віддача буде максимальною, - вважає Валерій Куліч. – Ми маємо забезпечити весь шлях росту майбутніх спортсменів: від двору – до світових змагань».

Як черговий етап розвитку спортивної інфраструктури за програмою УЄФА запланована повна реконструкція головної бази юних футболістів Чернігівщини – стадіону «Юність» в обласному центрі.

«Сучасне, таке що відповідає найвищим стандартам покриття, нові бігові доріжки, трибуни і комунікації – на базі «Юності» не соромно буде приймати юнацькі клуби найвищих рівнів, – прогнозує перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, – Адже зірки футболу зазвичай не народжуються на столичних аренах, вони зростають із самого малечку, займаючись на таких полях як «Юність». Приклад цього – топ-гравець київського «Динамо» Андрій Ярмоленко, який розпочинав гру в футбол саме на базі «Юності» в Чернігові».

Аби мати чіткий план дій із розвитку дитячо-юнацького футболу області і створюється паспорт розвитку спортивної інфраструктури. І Чернігівщина на цьому шляху – перша.

«Впевнений, що нам вдасться реальними справами розвинути юнацький футбол в області, ми вже маємо результати, а з чітким планом дій, згуртувавши зусилля, ми, переконаний, зможемо напрацювати базу і нажити досвід, який перейматимуть і в інших куточках України», – резюмував Валерій Куліч.

Після того, як столичні гості передали дарунок облдержадміністрації – оригінальну символіку Федерації футболу України,– голова ОДА Валерій Куліч разом із гостями та головою Чернігівської обласної федерації футболу Геннадієм Прокоповичем пішли оглянути той самий стадіон «Юність», реконструкція якого запланована на найближчу перспективу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини