Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:07:09

Чернігівці стали свідками видовищних спортивних змагань завдяки Березенку

29.06.2015   16:49Агенцiя

За підтримки та ініціативи Сергія Березенка на площі біля фонтанів відбулися Богатирські ігри.

Змагання стронгменів викликали неабиякий ажіотаж у чернігівців. Ще б пак, коли ще випаде нагода побачити в дії не тільки українських, але й європейських представників справжнього чоловічого виду спорту. Серед учасників були й зіркові імена. Наприклад, Сергій Романчук – дворазовий віце-чемпіон України, переможець фіналу всесвітньої ліги чемпіонів, дворазовий фіналіст чемпіонату світу. Або шведський атлет Йохан Есперкона – фіналіст популярних змагань «Arnold strongman amateurs» чи віце-чемпіон Німеччини Тімо Рудігер.

За словами Президента федерації найсильніших атлетів України та перетягування канату Володимира Кіби, сьогодні Богатирські ігри набули великої популярності. Щороку в Україні відбуваються біля 300 етапів змагань стронгменів. До Чернігова спортсмени приїхали позмагатися за Кубок України, тож настрій в учасників був бойовим.

Стронгмени змагалися у різноманітних вправах, щоразу демонструючи просто таки феноменальні можливості. Учасники змагань піднімали 125 кілограмову штангу, носили «валізи», кожна з яких важить по 200 кг, грали у снукер, заносячи сто кілограмові кулі у потрібне місце. Та найбільше глядачам до вподоби прийшлася естафета. Чернігівці залишилися в захваті від побаченого. Адже їм випала нагода не просто поспостерігати в дії найсильніших богатирів Європи, а й поспілкуватися з ними, отримати на пам'ять фото чи автограф.

Трійка переможців Богатирських Ігор в Чернігові виглядає наступним чином:

1. Сергій Романчук, Україна
2. Йохан Есперкона, Швеція
3. Даліус Зімнскас, Литва

Символічно, що за підтримки своїх уболівальників перемогу здобув українець.
 
- Безумовно сьогодні велике свято, - поділився враженнями побаченим ініціатор змагань Сергій Березенко. – Добре, що нам спільно з федерацією найсильніших атлетів України та перетягування канату вдалося провести ігри саме в Чернігові. Історично – Україна багата на сильних тілом та духом людей, а один з найвідоміших стронгменів сучасності – Олександр Пеканов – чернігівець, наша гордість, - розповів Сергій Березенко.

За його словами важливо, що в день молоді цьогоріч для людей організували не просто святковий концерт, а сконцентрувалися саме на спорті. 

– Дуже важливо показати, що люди, які можуть перемогти себе, піднімаючи таку вагу, доводять, що можливості людини безмежні.

Політик наголосив, що проведення подібних турнірів буде заохочувати людей займатися спортом та вести здоровий спосіб життя.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини