Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:06:24

Ігор Ушарук: "Якщо надійде пропозиція поповнити прем’єр-лігу, то питання із стадіоном, базою та дублем вирішаться миттєво"

18.06.2014   15:39Агенцiя

Виконавчий директор «Десни» розповів, що у Чернігові вже все підготовлено для підвищення в класі, залишається лише дочекатись афішованого запрошення до когорти найкращих.


«Нам по кишені функціонування у сильнішому чемпіонаті»

— Ігоре Миколайовичу, чернігівці нині пов’язані з найактуальнішою темою: хто займе вакантне 16-те місце елітного дивізіону? На Загальних зборах ПЛ заявили, що таку роль запропонують «Десні». Чи дійшло запрошення до Чернігова?

— На даний момент (розмова відбулась у неділю, 15 червня. — Є.Д.) така пропозиція не надходила до офісу нашого ФК. Чи хочемо? Так, звісно! Керівництво клубу не проти. Порушуючи тему фінансування, мене запевнили, що нам по кишені функціонування у сильнішому чемпіонаті.

— Чи розмовляли із цього приводу з головним тренером Олександром Рябоконем? Чи враховувалася його думка?

— На жаль, Олександр Дмитрович відсутній — зараз він не в Україні. Буквально за день-другий Рябоконь повернеться до розташування команди, де ми, власне, й поспілкуємося щодо прем’єр-лігових питань. Чи взагалі знає про це? Авжеж! Хоча його немає на місці, розмовляли в телефонному режимі, тож поділилися останніми подіями.

— На вашу думку, чи до снаги сіверянам виступи у вищій лізі за спортивною складовою?

— Скажу, що в будь-якому випадку пот­рібно підсилюватися. Це однозначно. У нинішньому вигляді команда може витримати напругу сильнішого дивізіону у функціо­нальному плані, проте рівень майстерності обов’язково потрібно покращувати. Тим паче, що перший сезон за будь-яких розкладів буде надскладний.

— Чи були вже розмови з гравцями? Вочевидь, доведеться запрошувати кількох нових виконавців, натомість прощатись із гравцями, котрі не зможуть осилити новий рівень…

— Звичайно, що це потрібно зробити. Проводити ротацію — це нормальний робочий процес. Ледь сезон добігає кінця, то обов’язково хтось висловлює бажання залишити наші лави, відтак доводиться шукати нових футболістів на вакантні позиції. Не можемо ж ми всім давати однакову ігрову практику, правильно? У такому випадку гравці вважають, що потрібно перейти до нового колективу, в якому краще вдасться розкрити свій потенціал. Щодо нових кадрів, то складно розмірковувати на цю тему. Нині всі у відпустці, та й ми ще не знаємо, чи точно гратимемо в прем’єр-лізі. Назвати якісь конкретні імена я теж не зможу. Як уже казав, за кілька днів відбудеться клубна зустріч, де й вирішуватимуться всі актуальні питання.

— Окрема постать для нинішньої «Десни» — Картушов. Чи висловлював бажання Єгор продовжити виступи в майже рідній команді? Тим паче, що є привід повернутися до вищої ліги.

— Його роль у команді, погоджусь, вагома. Не безпідставно ж ми отримували трансферні запити стосовно Картушова. Тим більше, що за ним стежать не лише команди з прем’єр-ліги, а й навіть із сусідніх країн. Звісно, що розмовлятимемо з Єгором, намагаючись залишити його в команді. Найближчими днями, думаю, його доля також вирішиться.

— Чи прояснилася ситуація з домашнім стадіоном?

— Напевне, якщо дозволять підвищитись у класі, то нам порекомендують, де нам краще приймати суперників. Іще не відомо, чи дозволять нам грати на стадіоні імені Гагаріна, чи ні. Уже наперед думали, чи орендувати арену, як, імовірно, робитимуть клуби зі східних регіонів (Луганської та Донецької областей), чи розраховувати на наш рідний стадіон. Звичайно, за умови, що постійно відбуватимуться роботи з газоном та конструкціями. Коротше кажучи, паралельно проводити реконструкцію.

«Відбуваються розмови на рівні мера міста та губернатора, щоби відремонтувати наш стадіон і покращити інфраструктуру у цілому»

— Чи знаєте, з-поміж яких варіантів обиратимете?

— У Києві або довкола столиці. Це, мабуть, найзручніші та найближчі варіанти для нас. До прикладу, стадіон у Борисполі, на якому ще не так давно виступали команди прем’єр-ліги. Наскільки знаю, раніше там грав дубль «Арсеналу», а нині арена простоює.

— Утім, пріоритет усе ж на боці домашнього стадіону?

— Звісно, що краще грати вдома. Підтримка вболівальників також важлива для нас. Тим паче, що з виходом до еліти, думаю, наша відвідуваність суттєво збільшиться. Приємно буде поглянути на вщерть заповнені трибуни. Як мені відомо, наразі відбуваються розмови на рівні мера міста та губернатора, щоби відремонтувати наш стадіон і покращити інфраструктуру у цілому.

— Як гадаєте, чи затягнеться реконструкція арени ім. Гагаріна?

— Думаю, не раніше завершення першого кола змагань наш стадіон зможе відповідати всім необхідним критеріям. Одну частину трибун, де зараз дерев’яні сидіння, вже зараз поступово можна оснащувати пластиковими. Як знаєте, таким чином ми зробили лише протилежну, центральну, частину трибун.

— Раніше ви розповідали, щойно надійде пропозиція від ФФУ, то зразу ж займетеся купівлею клубної бази. У цій площині також усе лише чекає підтверд­ження заяв від ПЛ?

— Можу лише підтвердити наші наміри. Президент ФК Олексій Чеботарьов уже давно казав: «Давай хутко вирішуй питання з базою!». Однак на даний момент пропозиції на підвищення в класі немає, тому все зависло в повітрі. У принципі, із цим проблем точно не буде, адже ми готові хоч сьогодні придбати базу. Отож, іще потрібно трішки почекати запрошення — до 23 числа, коли знову збиратимуться Загальні збори, ще вдосталь часу.

— Випливає висновок, що президент клубу Олексій Чеботарьов серйозно налаштований на такий важливий крок для «Десни».

— У вищесказаному самі можете пересвідчитися. Зрештою, саме Чеботарьов висловив чітке бажання грати в прем’єр-лізі, якщо така пропозиція надійде. До того ж, я намагався відговорити його, пояснюючи, що таке рішення може бути передчасним, адже нам іще рано «наверх». Натомість Олексій Едуардович заявив, що фінансування на рівні вищої ліги ми знайдемо. При тому, що доведеться створити дублюючі склади. На його думку, відмовлятись од такої можливості ми не маємо права.

— Щодо дублюючих складів. У чернігівців є на кого розраховувати в молодіжному чемпіонаті?

— Так. Розмови та перемовини вже відбуваються. Усі місцеві школи хочуть, аби їхні вихованці мали, де грати та зростати професійно. Упевнений, що зі створенням дублів у нас зайвих питань не виникатиме. Чемпіоном їм стати буде складно, проте я бачив цю майбутню команду, тож переконаний, що вони гідно представлятимуть чернігівську школу.

— Зважаючи на можливості сіверян, на які місця може претендувати «Десна» в прем’єр-лізі?

— На моє особисте переконання, для першого сезону найголовніше — зберегти прописку. Повірте, такий результат стане великим досягненням для нашої команди, кот­ра за час Незалежності України ще не грала у вищій лізі.


http://ukrfootball.ua/exclusive/igor-usharuk-yakshcho-nadiyde-propoziciya-popovniti-premier-ligu-pitannya-iz-stadionom

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини