Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:09:40

Олена Костевич вирушила на XXVII Всесвітню літню Універсіаду

03.07.2013   13:51Агенцiя

Учора до Республіканського вищого училища фізичної культури завітали провідні вітчизняні студенти-спортсмени, які за декілька днів вийдуть на старт Універсіади-2013 в Казані (Російська Федерація).

Олена Костевич

Олена Костевич

Саме тут працює центр з екіпірування української збірної, де усім спортсменам і тренерам видали добротну спортивну амуніцію, в якій не соромно буде з’явитися на міжнародній публіці в Казані – спортивні костюми, футболки, бейсболи, сумки, рюкзаки, кросівки, шорти тощо. Їх вирізняє сучасний дизайн, фаховий пошив, чудова тканина.

“Чудова форма. Приємно в ній буде пройтися на параді-відкритті Універсіади-2013. Дуже зручно і комфортно. Дякуємо Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України за турботу і підтримку. Наші хлопці “відпрацюють” за такий чудовий подарунок. Звичайно, мріємо про медалі. Хоч, повірте буде надзвичайно важко”, – коментує тренер українських борців на поясах Дмитро Лахно.

Практично в кожному виді спорту наша команда має справжніх лідерів, які пройшли чудовий вишкіл на різноманітних міжнародних змаганнях (Олімпійські ігри, Універсіади, чемпіонати Європи та світу). Так, під час урочистого відкриття Універсіади-2013 прапор України доручено нести бронзовому призеру Лондонської Олімпіади-2012 з боксу, заслуженому майстру спорту, студенту Харківської юридичної академії імені Ярослава Мудрого Олександру Гвоздику.

Окрім того, маємо своїх лідерів у вільній боротьбі – майстри спорту міжнародного класу Павло Олійник (Хмельницький), Олександр Хоцянівський (Київ), Юлія Благиня, Ірина Гусяк (обидві – Львів), Аліна Стадник (Хмельницький), самбо – майстер спорту міжнародного класу Сергій Чорний (Київ), академічне веслування – заслужені майстри спорту Наталія Довгодько (Київ, олімпійська чемпіонка Лондона-2012) та Олена Буряк (Миколаїв), спортивна гімнастика – заслужений майстер спорту Ігор Радивілов (Донецьк, бронзовий призер Лондонської Олімпіади-2012), художня гімнастика – Ганна Різатдінова та Аліна Максименко (обидві Київ), легка атлетика – заслужені майстри спорту Олесі Повх і Марія Ремень (обидві – Запоріжжя), плавання – майстер спорту міжнародного класу Дарина Зевіна (Київ), кульова стрільба – заслужений майстер спорту Олена Костевич (Чернігів), фехтування – заслужені майстри спорту Ольга Харлан (Миколаїв), Галина Пундик (Львів), Ніна Козлова, Дмитро Бойко (Львів).

Починаючи з 1993 року, студенти України взяли участь у десяти літніх і десяти зимових Всесвітніх Універсіадах. За роки незалежності України українські студенти завоювали 463 медалі, з них 165 золотих, 152 срібні, 146 бронзових.

Зокрема, на Універсіаді-2005 в турецькому Ізмірі – 52 медалі (18-16-18) і четверте загальнокомандне місце, на Універсіаді-2007 в таїландському Бангкоку – 66 медалей (28-20-18).

http://mon.gov.ua/ua/news/10382-ukrayinska-studentska-komanda-virushila-na-xxvii-vsesvitnyu-litnyu-universiadu

 

 

 

 


 
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини