Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:21:25

Перемогла “Рись”

20.06.2013   07:21

…Замість комп’ютерних ігор і “життя” в соціальних мережах, тютюну і алкоголю – сила духу і тіла, вміння влучно стріляти і працювати єдиною командою.

А ще, здатність захищатися від зброї масового ураження, вміло володіти стрілецької зброєю та долати “смугу розвідника”. Такі випробування на базі 1-ої окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, яка дислокується в селище Гончарівське на Чернігівщині, пройшли не воїни підрозділу спецпризначення, а 150 юнаків та дівчат з різних куточків України.

Чотири дні вони провели у військових умовах: жили у казармі, виконували всі елементи армійського розкладу, харчувалися у солдатській їдальні.
Можливість відчути справжній армійській гарт і пройти військові навчання українській молоді, в рамках XIV-го військово-патріотичного збору для молоді, організувала Всеукраїнська громадська організація “Громадський Рух “За Майбутнє” за підтримки Міністерства оборони України. Це вже не перший захід, який вони спільно проводять з метою патріотичного виховання української молоді та популяризації військової служби у Збройних силах України.

За словами командира збору, координатора ВГО “Громадський Рух “За Майбутнє” Михайла Харечка, кожен хлопець або дівчина під час збору має можливість відчути справжнє армійське життя, перевірити власні сили та здобути перемогу, змагаючись із своїми однолітками з різних дисциплін.
– Молоді це дуже цікаво. Щороку ми отримуємо все більше заявок від хлопців та дівчат на участь в таких заходах, – підкреслив він.

Цього разу серед учасників, переважно школярі 14-16 років. Крім них у змаганнях також взяли участь члени спортивних клубів та студенти вишів. Їх традиційно розподілили за віковою категорією на 4 команди: “Сокіл”, “Орел”, “Барс” та “Рись”.

Перед початком змагань учасники склали урочисту обіцянку бути чесними в спортивній боротьбі. А на малому полігоні танкової бригади, військовослужбовці розвідувального підрозділу бригади продемонстрували їм свої вміння в ліквідації незаконного військового формування. Також всі хлопці та дівчата мали можливість проїхати на БМП.

Далі вони відвідали парк бойових машин, де ознайомилися зі зразками стрілецької зброї та військової техніки, що є на озброєнні бригади, побували у навчальних класах та переглянули фільм про цю військову частину. Ввечері цього ж дня команди представили себе девізом, піснею та виступами на конкурсі талантів.

Кожного ранку команди одержували нові завдання на участь у військовому, спортивному, туристичному та культурному блоках.

Наступний день розпочався з підйому о шостій ранку. Далі фізична зарядка та сніданок. І нарешті перше справжнє випробування. Команди прибули на полігон, де по черзі на навчальних ділянках виконали нормативи: “Готовність до бою”, “Спорядження магазину”, “Захист від зброї масового ураження”, “Підготовка зв’язку” а також розбирання та збирання АК. В ролі військових наставників – досвідчені вояки танкової бригади. Їх головне завдання – супроводжувати, навчати своїх підопічних та слідкувати за безпекою кожного учасника.

Родзинкою змагань на полігоні стало виконання вправ стрільби з автомата Калашникова.

Чотири дні випробувань позаду і команди дісталися фінішного випробування – подолання тактичної смуги перешкод та “смуги розвідника”.

Тут особливо відзначився юнак з Київщини Максим Бурлай. “Проходження смуги розвідника” у його виконанні настільки вразила начальника розвідки бригади майора Володимира Комарянського, що він подарував юнакові власний наручний годинник.

Проект військово-патріотичного збору став для юнаків справжнім святом. Море вражень, яскравих емоцій, випробувань… Ніхто не залишився байдужим.
– Ми протестували себе на витривалість та вміння працювати в команді. За ці дні ми неабияк потоваришували і зрозуміли, що успіх команди – у взаємодопомозі, бойовому братерстві, – в один голос діляться враженнями учасники з різних команд.

Урочиста церемонія закриття збору відбулася на стройовому плацу танкової бригади. Лаври переможця і кубок дісталися “Рисям”. За ними “Барси”, третє та четверте місця – “Орли” та “Соколи” відповідно. Вони отримали спеціальні призи та грамоти від організаторів.

– Команди гідно пройшли армійську школу і довели, що здоровий дух української молоді здатний здолати всі перешкоди і труднощі на шляху до перемоги, – сказав заступник командира танкової бригади з виховної роботи підполковник Олександр Серідко.

В свою чергу Михайло Харечко подякував військовослужбовцям бригади та поділився планами на майбутнє: “У молоді велике бажання відчути, що таке бути захисником Вітчизни не на словах, а на ділі. Тож ми плануємо вже восени цього року провести “Школу виживання” для молоді на базі цієї військової частини”.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини