Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:15:57

3 січня - день соломинки для коктейлів

03.01.2022   11:18Агенцiя

3 січня у світі відзначають незвичайне свято – цей день вважається Днем народження соломинки для коктейлів.

Згідно з легендою, першу штучну соломинку для коктейлю винайшов американський підприємець Марвін Стоун, власник фабрики з виробництва паперових сигаретних мундштуків. Якось він сидів у сумних роздумах про стан свого бізнесу, оскільки справи на фабриці йшли погано, і пив коктейль через житню соломинку. Деякі її волокна розщепилися і під час чергового втягування рідини в'язли у Марвіна на зубах. А треба сказати, що це його постійно дратувало.

Тоді він взяв смужку паперу і намазав її край на всій довжині клеєм, намотав спіраллю на олівець, а потім зняв трубочку. І у нього вийшла соломинка, через яку пити коктейль стало набагато зручніше. Щоправда, пити доводилося дуже швидко, оскільки папір у перші кілька секунд намокав і переставав тримати форму. Стоун вирішив доопрацювати свій винахід і за кілька днів знайшов рішення, коли йому на очі потрапила поштова марка (поштові марки в США тоді виготовлялися з манільського паперу, до складу сировини якого входила манільська пенька, тому папір мав дуже високу міцність). Саме з цього паперу Стоун і почав виготовляти соломинки. До того ж він узяв за основу такий діаметр, щоб під час пиття не можна було втягнути кісточку від лимона.

3 січня 1888 Стоун запатентував свій винахід, а вже в 1890-х виготовлення стало його основним бізнесом. Спочатку соломинки для коктейлів робили вручну. Лише в 1906 році було винайдено автомат виготовлення паперових соломинок.

Також сьогодні вшановують День пам'яті борців Визвольної війни в Естонії. 3 січня 1959 року Аляска набула статусу 49-го штату США, у православних - день пам'яті святої великомучениці Юліанії та митрополита Київського святителя Петра, у католиків День пам'яті святої Женев'єви та Десятий із Дванадцяти Днів Різдва.

Іменини: Уляна, Михайло, Микита, Петро

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.