Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:49:39

15 листопада - який день, свято та прикмети

15.11.2021   07:54Агенцiя

15 листопада у світі відзначають День рециклінгу, День шоколадного кексу, Всесвітній день вторинної переробки, у Бельгії – день королівської династії, в Австрії – день святого Леопольда, а в Японії – свято дітей.

Щороку, 15 листопада, у низці країн відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки. Головна мета цього свята — вирішення проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання дешевшої сировини та боротьба із забрудненням довкілля.

Свою історію сьогоднішнє свято веде з 1997 року, коли жителі США вперше відзначили America Recycles Day ("День, коли Америка переробляє відходи"), який проводився екологами з метою заохочення американців, які здають відходи у вторинну переробку та купують продукцію, зроблену з вторинної сировини. З роками це свято почали проводити і в інших країнах.

Сіті-Го-Сан — свято дітей у Японії, історія якого налічує вже понад 300 років, можна назвати спільним днем народження всіх дітей, яким цього року виповнилося 3, 5 або 7 років. Ці непарні цифри з давніх-давен вважалися в Японії магічними, а відповідний їм вік відображв важливі, переломні етапи дорослішання дітей.

 

Православна церква 15 листопада вшановує пам'ять святих Акіндіна, Пігасія, Анемподіста, Аффонія, Елпідіфора та інших семи тисяч мучеників, постраждалих за християнство. У народі день назвали "Житниця", так як на Акіндіна було прийнято молитися про збереження зерна. День хороший для покупки одягу.

Прикмети:

  • по небу пливуть рідкісні хмари - незабаром настануть холоди; 
  • дороги розвезло - морози прийдуть тільки в грудні;
  • синиця тиснеться до будинку - скоро настане зима.

Іменини: Костянтин, Альберт, Леопольд, Маркіан, Акиндін, Пигасій, Доменіка.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини