Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:34:31

Смачні рецепти вихідного дня:

31.10.2021   12:12Агенцiя

Осінній сезон гарбузів — відмінний привід підвищити прибуток закладу завдяки низькій собівартості цього продукту.

 І хоча ресторани вже сформували своє меню на цей сезон, ви ще встигаєте додати до нього одну-дві страви із гарбузом або заморозити частину продукту і зробити ці позиції постійними.

Рецепт № 1. Ризото з гарбузом і беконом

Це ризото готується набагато швидше за свою оригінальну версію, бо не потребує постійного помішування. Тож ви суттєво заощадите ресурси команди, готуючи цю страву.

Якщо ви хочете заморозити гарбуз спеціально для цього ризото, зберігайте продукт скибочками або кубиками. Видаліть серцевину, очистьте гарбуз від шкірки й наріжте шматочками потрібного розміру.

Потім викладіть їх в один шар на обробну дошку, накрийте харчовою плівкою й покладіть у морозильну камеру за температури -18 °C чи нижче. Через годину перекладіть шматочки в пластикові контейнери або вакуумні пакети та зберігайте впродовж 12 місяців.

Інгредієнти на 4–6 порцій: 400 г рису «арборіо», 800 г очищеного й нарізаного дрібними шматочками гарбуза, 1,25 л курячого бульйону, 320 г нарізаного бекону без шкірки, 40 г натертого пармезану, 1 очищена і дрібно нарізана цибулина, 1 столова ложка оливкової олії, морська сіль та чорний перець.


Спосіб приготування:

    Розігрійте духову шафу до 200 °C.
    Поставте на середній вогонь велику каструлю із товстим дном, підігрійте в ній оливкову олію. Додайте в каструлю цибулю й бекон. Помішуйте їх дерев’яною ложкою приблизно 6 хвилин, доки інгредієнти не набудуть золотистого кольору.
    Додайте в каструлю рис, гарбуз і бульйон.
    Перемішайте всі інгредієнти, накрийте кришкою й акуратно переставте в духовку. Запікайте ризото 30 хвилин.
    Вийміть каструлю з духовки, зніміть кришку та додайте сіль, перець і пармезан. Перемішайте.
    Помішуйте ризото впродовж 2 хвилин. Припиніть помішувати, коли суміш загусне, а вся рідина вбереться.
    Викладіть страву на тарілки й посипте натертим пармезаном.

Рецепт № 2. Суп із мускатного гарбуза

Цей суп простий у приготуванні та має обмежену кількість інгредієнтів. Завдяки цьому він розкриває справжній смак мускатного гарбуза. Тож перед приготуванням зверніть увагу на сезонність і якість інгредієнтів — вони мають бути найсмачнішими.

Щоб готувати цей суп із замороженого гарбуза, заготуйте пюре цього складника. Для цього розігрійте духовку до 160 °C. Розріжте гарбуз навпіл, очистьте від кісток і викладіть на деко, застелене фольгою, зрізом донизу. Запікайте 35–50 хвилин. Готовий гарбуз остудіть, вийміть м’якоть ложкою і зробіть із неї однорідне пюре за допомогою блендера. Розкладіть пюре у спеціальні пакети для зберігання чи в пластикові контейнери зі щільними кришками. Перед приготуванням супу розморозьте пюре в холодильнику.

Інгредієнти на 6 порцій: 1,5 кг мускатного гарбуза, 1 л курячого бульйону, 500 мл води, 60 мл оливкової олії, 2 розрізані навпіл цибулини, 1 головка часнику, вершки для подавання, морська сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

    Розігрійте духовку до 200 °C.
    Розріжте гарбуз навпіл і видаліть насіння. Застеліть деко папером для випікання, змастіть його жиром. Викладіть гарбуз розрізаною частиною догори, поряд покладіть цибулю і часник. Скропіть інгредієнти оливковою олією, посипте сіллю й перцем та готуйте 1 годину.
    Коли цибуля закарамелізується, а гарбуз стане м’яким, дістаньте деко з духовки. Дайте продуктам охолонути.
    Помістіть у велику каструлю м’якоть гарбуза, а також очищені цибулини й часник. Залийте бульйоном і водою.
    За допомогою ручного блендера збийте суміш до однорідності.
    Щоб підігріти страву, поставте її на сильний вогонь і доведіть до кипіння.
    Перед подаванням посипте суп перцем і збризніть вершками.

Сподіваємося, ви знайшли ​ідеї страв із гарбузом, які будуть цікаві вашим гостям. Тож спробуйте приготувати вибрані страви та поділіться з нами враженнями.

Смачного!

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини