Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:02:45

Книги для комфортного осіннього читання

03.10.2021   09:05Агенцiя

Усі любителі книжок радіють, адже настав той час, коли можна закутатись в теплу ковдру, приготувати собі какао і зануритись у цікаву історію.

Осінь — пора комфортних книжок, захоплюючих детективів та неймовірних історій, з якими можна провести цілі вечори. І підбірку таких книжок підготувала редакція сайту про книги Readmodo.  

«Опівнічна бібліотека» Метт Гейґ

Метт Гейґ — популярний і плідний письменник, автор 18 романів та 7 нон-фікш книжок. Його нова книга про те, як людські серця, розум і душі відновлюються після депресивної кризи, яка позбавляє життя всіх барв, радості, і будь-якого відчуття потрібності.

Уявіть собі, що ви можете прожити різні версії свого життя і побачити, яка з них найкраща для вас? Нора Сід отримує таку можливість в Опівнічній бібліотеці. Повна розчарувань і жалю, вона вирішує покінчити з життям. Та замість того, щоб померти, вона опиняється в Опівнічній бібліотеці — містичному місці, що знаходиться десь між життям і смертю. А кожна книга на полицях бібліотеки — це окрема версія життя Нори Сід.

«Клара і сонце» Кадзуо Ішіґуро

Кадзуо Ішіґуро, лауреат Нобелівської премії з літератури, опублікував свій новий фантастичний та антиутопічний роман «Клара і сонце», який одразу опинився в книжкових топах, а нещодавно побачив світ і українською мовою.

Клара — дівчина-робот з штучним інтелектом, надзвичайними здібностями, пам’яттю і емпатією. З вітрини магазину вона спостерігає за перехожими, чекаючи, поки її обере для себе клієнт. І от доля посміхнулась Кларі і тепер у неї є власник. Не зважаючи на отримане попередження про те, що людям не завжди можна довіряти, Клара готова зробити все можливе, щоб виконати своє призначення. Неймовірно чуттєва та глибока історія про те, що означає любити когось, і чи може той, кого сконструйовано руками людини, мати більше людяності ніж деякі люди.

«Там, де співають раки» Делія Овенс

«Там, де співають раки» — новинка на українських книжкових полицях, яка швидко набирає популярність. Це роман, який навчає співпереживанню та поваги не тільки до іншої людини, а й до навколишнього світу та природи. Овенс створила книгу, в якій є все необхідне, щоб читач перегортав сторінки до самого кінця.

Кайя приймає удари долі з самого початку свого важкого життя. Спочатку її сім’ю покидає мама — жертва домашнього насильства, а образ мами, що йде з дому, назавжди оселиться у свідомості дівчинки. Залишившись наодинці з батьком-алкоголіком, дівчинка вчиться виживати на болотах, де знаходиться їхній дім. Та історія показує, що виживати на болотах набагато легше, ніж виживати серед людей. Ми будемо дізнаватись історію життя Кайї, а також історію одного вбивства — і чекати, коли ж ці дві сюжетні лінії перетнуться.

«Мовчазна пацієнтка» Алекс Майклідіс

«Мовчазна пацієнтка» — дебютний роман автора, який можна описати як інтелектуальний, тривожний та захоплюючий трилер. Історія розвивається повільно, але темп розповіді і подій зростає, як тільки ми починаємо більше дізнаватись про героїв.

Психотерапевт-криміналіст Тео цікавиться справою Алісії — щасливої дружини та художниці, котра одного дня вистрілює в обличчя свого чоловіка п’ять разів. Жодного мотиву, жодної причини — і вже шість років Алісія мовчить не сказавши нікому ні слова. Ця справа зацікавлює Тео, оскільки він упевнений, що йому вдасться розговорити жінку і дізнатися правду того дня. Та мовчання Алісії має глибокі таємниці і, повірте, напруга цієї історії не дасть вам спокою поки ви не дочитаєте її до кінця.

«Відьмак» Анджей Сапковський

Цикл книжок «Відьмак» можна сміливо ставити на одну полицю з такими фентезійними гігантами як «Володар перснів» Джона Толкіна, «Пісня льоду та полум’я» Джорджа Мартіна. Світ «Відьмака» має мільйони прихильників, а за цією сагою випускали ігри, комікси, фільми та серіали. Остання екранізація належить Netflix.

Анджей Сапковський представляє нам альтернативний світ, наповнений магією та чарами. Саме там були створені відьмаки — люди-мутанти, які займаються знищенням нечисті. У книгах ми дізнаємося історію відьмака Геральта — професійного мисливця на чудовиськ, котрий повинен виконати своє Призначення. Книга наповнена цікавими сюжетними лініями, неочікуваними поворотами та героями, які надовго запам’ятовуються. А у цій статті детальніше обговорюємо, чому варто прочитати книги «Відьмак».

«Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи» Мік Вікінг

Ця книга написана директором Данського центру щастя, що займається вивченням людського щастя та розкриває основні принципи хюґе — данської філософії щастя.

Данці практикують цю філософію щодня — насолоджуючись вечерею на задньому дворі влітку або п’ючи чай біля каміну взимку. Попри сувору погоду, Данія регулярно входить до числа найщасливіших країн світу. Проте, хюґе може означати для кожного щось своє, оскільки комфорт — справа суб’єктивна. Ніжитись під теплою ковдрою з чаєм та книгою — це хюґе. Насолоджуватись теплими сонячними променями і відчувати сонце на обличчі — також хюґе. І ця книжка — перший крок до пошуку власної філософії щастя.

«Секрети українського щастя, або Хюґе по-українськи» Ірина Мацко

Авторка цієї книги руйнує одвічний міф про тяжку долю українців. На основі відомої концепції хюґе вона описує як кожному з нас досягти щастя та затишку без необхідності переїжджати в Данію.

У книзі ви знайдете різноманітні історії, казки, приказки, цитати відомих українців та рецепти українських традиційних страв. Авторка пише про наші цінності, традиції, спогади, мрії, думки та погляди, як ми на них реагуємо та що можемо змінити в цих реакціях. Показує як нам отримати щастя від найменших дрібниць, зловити свою хвилю насолоди та хюґе настрою.

Сподіваємось, ви знайшли книжку, яка стане ідеальним доповненням до осінніх вечорів. Діліться списком з друзями і розповідайте, що любите читати восени.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини