Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:15:51

7 хороших фільмів про школу

05.09.2021   11:16Агенцiя

Початок осені для дорослих — це завжди час для ностальгії. Навколо ходять діти з портфелями, букетами квітів для вчителів.

Діти в шкільній формі, для яких їх навчальний заклад — це цілий світ, навколо якого обертається життя. Там вони знаходять перших друзів, пробують себе у спорті та творчості, переживають складнощі з вчителями та просто веселяться.

Дивлячись на них, і собі згадуєш про шкільні роки. В когось вони були зовсім безтурботними, в когось все було не так яскраво. Але в кожного є що згадати, щоб піддатися ностальгії. Аби віднайти в собі той настрій, з яким ми вперше після довгих канікул йшли до школи, можна подивитися тематичні фільми, які ми помістили в цю невелику добірку:

1. Клуб «Сніданок» (The Breakfast Club, 1985)

Дивачка, спортсмен, хуліган мозок та принцеса. Всі вони абсолютно різні — виросли в різних родинах, мають свої захоплення, недоліки та переваги. У звичному житті вони, навіть, не дивляться одне на одного. Але, шкільне покарання, через яке їх залишили в одному красі у вихідний день — змінило все. Воно змінило кожного з них, їх думи та ставлення до себе.

Фільм одночасно дитячий і філософський. Мабуть, один із найкращих фільмів на тему школи та учнів. Вартий того, щоб переглядати його щороку.

2. Заплати іншому (Pay It Forward, 2000)

Ключовою темою фільму є не школа, а роздуми про добро та відносини між людьми в загальному. Фільм складний, філософський, життєвий. Історія незвичним способом, голосом дитини, розповідає нам про нас.

Одинадцятирічний учень Тревор знайомиться з новим вчителем, який дає незвичне домашнє завдання. І з цього починається дивовижна та не проста розповідь про життя.

3. Спілка мертвих поетів (Dead Poets Society, 1989)

Ловіть момент! Саме цьому новий вчитель намагається навчити учнів приватної школи. І вони починають його слухатися: закохуються, прагнуть грати в театрі, влаштовують читання віршів посеред ночі.

Бо життя — це не лише навчання та кар’єра. Треба встигати любити, знаходити вірних друзів, робити те, до чого лежить душа. Встигати жити.

А доносить до нас цю думку крутий акторський склад з Робіном Вільямсом, Ітаном Хоуком, Робертом Леонардом та Джошуа Чарльзом.

4. Переваги скромників (The Perks of Being a Wallflower, 2012)

У головній ролі — скромний старшокласник Чарлі. Він втратив двох близьких людей і тепер страждає від депресії.

Порятунком для нього стають новий друг та його зведена сестра. Нові люди в житті допомагають йому почати дорослішати та любити. Поміж цим, фільм реалістично розповідає про те, що ж робиться в голові у підлітка та які емоції він переживає.

5. Домашня робота (The Art of Getting By, 2011)

Фаталіст від природи, учень Джордж, має неперевершений смак та талант до живопису. Проте, через свій характер та світогляд — в школі в нього справи зовсім кепські. Хлопець думає, що виконувати домашню роботу немає сенсу, бо життя загалом його позбавлене. Тепер Джорджа можуть відрахувати зі школи. Не надто старанно вирішуючи цю проблему, він знайомиться з дівчиною, яка дає хлопцю поштовх. Ходить з ним на вечірки, знайомить з новими людьми, та, найголовніше — надихає закінчити картину, домашню роботу для художнього класу.

6. Гаррі Поттер та філософський камінь (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, 2001)

Кожен з нас знає історію про маленького сироту Гаррі, який потрапляє в чудовий світ магії — Хогвартс. В таку школу в дитинстві мріяв потрапити кожен з нас. Бо справа там не лише в магії, а й в характерах головних героїв. Їх дружба та жага до пригод — це також щось чарівне. А, як матимете час, то можна подивитися й всю серію фільмів про Гаррі Поттера.

7. Учитель на заміну (Detachment, 2012)

«Ми зобов’язані вести дітей, щоби вони не залишалися на узбіччі, щоби вони не ставали непотрібними.» — цитата головного героя, яка повністю передає сенс фільму. Він — вчитель на заміну. Його робота — тимчасово викладати англійську мову та літературу в школах, де викладач має ненадовго відлучитися, чи поки замість старого викладача знайдуть нового постійного вчителя. Так, цей вчитель на заміну потрапляє в проблемну школу, де учні звикли до насилля, грубощів, лайки, зневаги. Вони не поважають викладачів та не вірять їм, а викладачі не вірять в них. Ці діти впевнені, що в них немає майбутнього і ніхто з дорослих не намагається переконати їх у зворотному. Вчитель на заміну спробує донести до них цю думку, не зважаючи на те, наскільки складне випробування на нього чекає.

Знаєте фільми про школу, які варто подивитися? Напишіть назви у коментарях, щоб списку вистачило на всю осінь.

 vsviti.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини