Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:31:57

29 червня - Міжнародний день тропіків

29.06.2021   07:16Агенцiя

70% глобального дефіциту інфраструктури припадає саме на тропіки.

календар

календар

Святкування Міжнародного дня тропіків проводиться в останній декаді червня. Свято відзначається з 2016 року. Святкові заходи включають дії щодо підвищення рівня обізнаності про тропіки, їх особливі труднощі, проблеми інфраструктури та перспективи.

На тропічні регіони припадає 40% всієї території світу, приблизно 80% біологічних видів планети, значна частина її мов і культур. У тропіках проживають більше 800 мільйонів чоловік. І хоча тропічні країни досягли значного прогресу, вони, як і раніше, стикаються з різноманітними проблемами.

Станом на 2018 рік майже 20% людей в тропіках не мають доступу до джерела чистої води, а 30% людей, що проживають там, не мають доступу до надійних джерел електроенергії, відповідно це не дозволяє закачувати воду для посівів, не дає можливості дітям вчитися після настання темряви, сім’ям проблематично отримувати доступ до Інтернет, а також здійснювати економічну діяльність і отримання доходів, якщо це стосується електронних систем, здійснювати безготівкові розрахунки по оплаті продуктів харчування, медичних послуг, живити системи охолодження і т.д.

Наприклад, згідно звіту зі стійкої інфраструктури 2017 року і знімка її стану в різних частинах тропіків встановлено, що близько 70% глобального дефіциту інфраструктури припадає саме на тропіки. У міру того, як чисельність населення планети збільшується, і до середини століття може досягти 9,5 млрд., за умови забезпечення екологічної стійкості та обмеження впливу зміни клімату, будуть потрібні значні інвестиції, інновації та формування нових підходів до розвитку та управління її інфраструктурою. За оцінками фахівців, на задоволення потреб в інфраструктурі в тропіках до 2030 року необхідно буде витрачати близько 20 трлн. доларів США щорічно.

З огляду на ряд важливих факторів і критеріїв, 14 червня 2016 року у 104-му пленарному засіданні, за даними проекту DilovaMova.com, в резолюції A / RES / 70/267 Генеральна Асамблея ООН оголосила дату 29 червня Міжнародним днем тропіків. У резолюції пропонується всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, інших міжнародних і регіональних організацій і громадянського суспільства, включаючи неурядові організації, відзначати Міжнародний день тропіків належним чином і відповідно до національних пріоритетів з метою підвищення рівня обізнаності про тропіки, особливі труднощів, з якими вони стикаються, і нові можливості, які в зв’язку з ними виникають.

Однозначно можна сказати, що траєкторія розвитку тропічних регіонів буде в значній мірі визначати, чи відповідає світ його амбітним прагненням до глобального процвітання і рівності.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини