Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:27:05

27 травня - День народження скотча

27.05.2021   06:54Агенцiя

27 травня вважається Днем народження скотча – липкої стрічки, яку ми використовуємо кожен день у різних сферах життя. Винахідником липкої стрічки вважається американець Річард Дрю.

календар

календар

Дрю працював лабораторним техніком у компанії Minnesota Mining and Manufacturing, яка спеціалізувалась на виробництві наждачного паперу, а також займалася дослідженнями непроникних матеріалів та целофану.

Одним із обов’язків Річарда було спостереження за тестуванням наждачної шкірки у магазинах та автосервісах. Одного разу він побачив, що під час фарбування кількома кольорами лінії виходять не охайними, тому захотів розв’язати цю проблему. Через рік технік розробив липку стрічку завширшки 5 см, але вона не одразу «припала до двору». Річард зекономив та наніс липкий склад тільки по межі стрічки, тому вона зморщувалася під час використання. Після цього випадку один з майстрів дав пораду Дрю звернутися до своїх шотландських директорів (Scotch bosses) та попрохати їх більше не економити, щоб зробити «винахід» більш клейким. У ті часи шотландців вважали дуже жадібними, це й стало підставою для виникнення назви одного з найбільш потрібних продуктів століття.

Саме 27 травня 1930 року Річард Дрю отримав патент на свій винахід – скотч. Першу стрічку було вироблену на целофановій базі з каучуку, смол та олій. Вона принесла своєму винахіднику значний капітал.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини