Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:17:04

25 березня - Міжнародний день солідарності з працівниками, які утримуються під вартою чи зникли безвісти

25.03.2019   08:29Агенцiя

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками відзначається щороку в річницю викрадення Алека Коллетта Бейрут (AFP) - Більше 50 співробітників ООН були вбиті, ув’язнені або зникли безвісти в результаті війни, якої була охоплена Сирія.

Управління ООН з координації гуманітарних питань, AFP: 25 березня 2016 року:
У заяві з нагоди Міжнародного дня солідарності із затриманими або зниклими безвісти співробітниками зазначено, що війна також вдарила і по співробітниках організації Червоного Хреста та інших міжнародних місій.
"В цілому 35 співробітників Організації Об’єднаних Націй, як і раніше, залишаються в якості затриманих або інформація про їх місцезнаходження відсутня," додано в повідомленні, з посиланням на агентство по роботі з палестинськими біженцями.

"З самого початку кризи в Сирії в березні 2011 року, 17 членів ООН, 53 сирійських та арабських співробітника Червоного Хреста і добровольців, а також вісім палестинських співробітників Товариства Червоного Хреста і добровольці втратили свої життя," йдеться в повідомленні агентства. Сотні медичних працівників також були вбиті при виконанні своїх службових обов’язків.

"Тільки з 1 січня 2015 року, достовірні звіти показують, що принаймні 55 співробітників були вбиті в Сирії", за інформацією Управління з координації гуманітарних питань при ООН. Регіональний координатор з гуманітарних питань агентства з моніторингу сирійського конфлікту, Кевін Кеннеді, повідав про "шокуючу і похмуру реальність". Кеннеді закликав всі протиборчі сторони в Сирії надавати захист працівникам гуманітарних організацій, а також зажадали звільнення викраденого персоналу ООН. "Ми закликаємо до безумовного і негайного звільнення тих колег, які продовжують залишатися під вартою ..." сказав він.

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками відзначається щороку в річницю викрадення Алека Коллетта, журналіста, який працював для агентства Організації Об’єднаних Націй і сприяв в організації робіт для допомоги палестинським біженцям на Близькому Сході. Він був викрадений озброєними людьми в 1985 році, його мертве тіло було виявлено тільки в 2009 році. Його розстріляли в долині Бекаа в Лівані.

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками набув ще більшого значення в останні роки, після того, як атаки проти Організації Об’єднаних Націй активізувалися. Це день для об’єднання та мобілізації дій, вимоги справедливості і зміцнення рішучості захищати співробітників і миротворців ООН, а також їхніх колег зі співтовариства неурядових організацій та преси.

Станом на 15 березня 2015 року, 33 співробітника ООН і пов’язаного з ними персоналу були затримані державними органами в 15 країнах. Один співробітник є зниклим, ще два залишаються в ув’язненні у викрадачів.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини