Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:33:00

23 лютого у Страсбурзі відкрилася Перша сесія Європейського суду з прав людини

23.02.2019   08:09Агенцiя

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) — міжнародний орган, юрисдикція якого поширюється на всі держави-члени Ради Європи, що ратифікували Європейську конвенцію про захист прав людини і основних свобод, і включає всі питання, стосуються тлумачення і застосування Конвенції, в тому числі міждержавні справи і скарги окремих осіб.

23 лютого 1959 року в Страсбурзі відкрилася Перша сесія ЄСПЛ, заснованого за Конвенцією про захист прав людини і фундаментальних свобод, виробленої ще в 1950 році Радою Європи. ЄСПЛ складався з 46 суддів, що володіли шестирічним мандатом від Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Діяльність високого Суду щодо захисту норм вищезгаданої Конвенції отримала високу оцінку світової спільноти. Але, як пожартував один із суддів, ЄСПЛ «став жертвою власного успіху» і після історичних змін, що потрясли Східну Європу на рубежі 1980-1990-х років, став зазнавати труднощів з розглядом зростаючого потоку скарг.

У зв'язку з цим в кінці 1998 року суд довелося значно реформувати, щоб радикально підвищити «продуктивність його праці». Тепер за рік з'являється більше 1 000 вердиктів ЄСПЛ.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.