Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:56:33

Вісім захоплюючих настільних ігор для компанії

03.02.2019   13:36Агенцiя

На вихідних саме час посидіти вдома з хорошими друзями і пограти в настільні ігри. Спробуйте одну або кілька ігор з нашого сьогоднішнього рейтингу, і ви переконаєтеся, що подібне проведення часу може бути дуже захоплюючим.

Діксіт

Для гри в Діксіт вам знадобиться спеціальний ігровий набір, що складається з карток із незвичайними картинками.

Картки роздаються гравцям, один з гравців вибирає одну зі своїх карток, кладе її картинкою донизу і будь-яким зручним для себе способом описує зображення (це може бути жест, слово, фраза, звук, пантоміма). Решта гравців повинні знайти у своїх власних картках те, що, як вони вважають, максимально підходить під даний опис. Всі ці картки кладуться зверху на картку першого гравця, перемішуються, і потім необхідно вгадати, яку ж з карток описував перший гравець. Вгадаєте правильну - нараховуються бали. Гра йде до тих пір, поки не будуть розіграні всі картки, а переможцем стає той, хто набрав за гру найбільшу кількість балів.

Cluedo

Настільна детективна гра, в ході якої гравці повинні вичислити вбивцю, місце і знаряддя вбивства. На ігрову дошку нанесені зображення дев'яти кімнат дому, в якому стався злочин.

Учасники отримують фішки, які позначають певних персонажів, і картки, на яких записана інформація, що стосується вбивства. Кожен гравець стає одночасно і персонажем історії, і детективом, проводить своє власне розслідування, переміщаючись з кімнати у кімнату і допитуючи решти підозрюваних. Перемагає той, хто першим знайде відповіді на всі три питання - хто, де і чому.

Квиток на потяг

Ігрове поле являє собою мапу певної країни або частини світу.

Населені пункти на цій мапі потрібно з'єднати між собою за допомогою залізничних маршрутів. Перемагає той, хто набере більше балів. На перший погляд, гра здається дуже простою, але це тільки на перший погляд. Кожен гравець повинен вирішити, яку саме стратегію він обере - прокладати залізницю, збирати картки вагонів або додаткові картки маршрутів. А можливо, вигадати власну тактику, яка дозволить вдало поєднати всі три завдання?

Каркассон

Стратегічна гра за мотивами життя в середньовічній Європі.

У центрі ігрової зони кладеться стартова земельна область, яка під час гри повинна буде розширитися до цілого королівства. У кожного гравця є плитки земель, які він приєднує до стартової області, і фішки, що символізують його підданих. Залежно від того, в якій місцевості поставлена фігурка підданого, він стає лицарем (місто), селянином (поле), монахом (монастир) або розбійником (дорога). Наприкінці гри за допомогою певної системи підраховуються бали, і переможцем стає той гравець, чий внесок у створення королівства виявиться найвагомішим.

Уно

Дуже проста, але при цьому дуже весела карткова гра.

Кожному гравцеві видається сім карт, яких він повинен якомога швидше позбутися. Якщо ваша карта збіглася за кольором або достоїнству з верхньої картою у відбої, її також можна скинути. Якщо ні, ви можете витягнути карту з колоди, до того ж ця карта може повністю змінити хід гри. Для того, щоб грати в «уно», не потрібно мати якісь спеціальні знання і вміти прораховувати ходи. У цій грі багато залежить від везіння, випадку, вашої уважності та швидкості реакції. Саме тому грати в неї можна у будь-якій компанії.

Гра престолів

Шанувальники культового серіалу, напевно, будуть у захваті від можливості опинитися в ролі своїх улюблених героїв.

Як нескладно здогадатися, ігрове поле являє собою континент Вестерос, розділений на регіони. Кожен гравець на початку гри вибирає приналежність до того чи іншого Величного Дому - Старків, Ланністерів, Баратеонів, Грейджїв, Тіреллів або Мартеллів, які ведуть боротьбу за трон Семи королівств. За допомогою сили, хитрості, уміння блефувати, плести інтриги і, звичайно ж, везіння, кожен намагається, щоб саме його Дім заволодів якомога більшою кількістю земель, замків і фортець. Переможцем стає гравець, чий Дім наприкінці гри виявиться наймогутнішим.

Дженга

На початку гри з рівних дерев'яних брусків будується вежа.

Гравці по черзі витягують з неї по одному бруску і встановлюють на вершині вежі. Програє той, хто завалить все збудоване. Незважаючи на її легкість, гра чудово розвиває просторову уяву, уважність і логічне мислення. Заряд позитиву також забезпечений, адже в той момент, коли вежа все-ж-таки впаде, це відбувається дуже шумно та весело.

Активіті

За своїм принципом гра дуже нагадує гру в «Крокодила».

Учасники гри також діляться на дві команди і відгадують певні слова або словосполучення. Ці слова написані на картках, які члени команди по черзі витягають із спеціальної колоди. За допомогою слів, міміки, пантоміми або малюнка, гравець, що витягнув картку, повинен спробувати максимально швидко донести до решти учасників своєї команди значення загаданого слова. За кожну вгадану картку, команда отримує певну кількість балів. Крім того, у кожної картки є своя категорія складності - чим важче слово, тим більше балів за нього нараховується. Перемагає команда, яка набрала під час гри максимальну кількість балів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини