Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:25:00

Смачні рецепти вихідного дня: капкейки з ванільним кремом

13.01.2019   10:18Агенцiя

Капкейк - традиційне американське тістечко у вигляді міні-тортика. Перший рецепт ласощів датується 1796 роком. Спочатку його випікали в керамічних формах розміром з чайну чашку - звідси і пішла назва «cup cake», дослівно «торт з чашки».

Готують капкейкі з традиційного бісквітного тіста, яке виходить більш легким, ніж у кексів. А зверху вкривають ніжним вершковим, білковим або масляним кремом і прикрашають за бажанням.

Інгредієнти:

Для капкейків: масло вершкове - 120 г, цукор - 130 г, яйця курячі - 3 шт., цукор ванільний - 20 г, борошно - 200 г, розпушувач - 1,5 ч.л., сіль - 0,25 ч.л., молоко - 60 мл.
Крем: вершки 33-35% - 150 мл, вершковий сир - 250 г, цукрова пудра - 50 г.


Спосіб приготування:

1. У глибокій мисці з'єднайте вершкове масло кімнатної температури і цукор. Збийте масу на високих оборотах протягом 6 хвилин. Консистенція маси повинна бути легкою і повітряною.

2. Яйця додавайте по одному, при цьому після кожного збивайте масу протягом 1-2 хвилин. Додайте ванільний цукор і ще раз все збийте.

3. В окремій мисці змішайте пшеничне борошно, розпушувач і сіль.

4. Зменшіть швидкість міксера і в три етапи додайте підготовлену борошняну суміш, чергуючи з додаванням молока. При цьому починайте додавати борошно першим і закінчуйте також борошном. Тісто має бути схожим на густу сметану.

5. У форму для капкейків вставте паперові формочки, викладіть тісто, заповнюючи на три чверті, щоб було куди рости. Випікайте капкейки при 170° С протягом 20 хвилин. Перші 10 хвилин не відкривайте духовку, щоб тісто не "сіло". Через 20 хвилин перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Готові капкейки дістаньте з духовки і остудіть на решітці.

6. Перед приготуванням крему добре охолодіть ємність для збивання. Збийте холодні вершки на максимальній швидкості. Вони поступово почнуть густіти. Тут важливо не перестаратися, щоб вершки не перетворилися на масло.

7. В окремій чаші збийте охолоджений вершковий сир з цукровою пудрою. Викладіть зверху збиті вершки і змішайте масу легкими круговими рухами. Наповніть кондитерський мішок кремом. Використовуйте насадку «закрита зірка» або «відкрита зірка». Прикрасьте капкейки.

На замітку

Інгредієнти для тіста повинні обов'язково бути кімнатної температури.

Вершки для збивання можна попередньо покласти на 15 хвилин в морозилку для охолодження. Також можна охолодити в морозилці чашу для збивання і вінчики міксера.

Готовий крем не варто прибирати в холодильник, потрібно прикрасити їм капкейки відразу.

У готових капкейків можна зробити зверху отвори і наповнити їх начинкою: домашня карамель, джем, шоколадна паста, лимонний курд.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини