Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:32:04

Що для зручності туристів у Чернігові зроблять першочергово і коли почнуть справжню промоцію міста?

29.10.2018   08:47Агенцiя

Із залученням фахівців, які вже мають досвід і показали результат, з фаховою аналітикою, масовано і наступально Чернігову варто буде займатися промоцією як міста для туристів орієнтовно з 2020 року. А до того «підтягнути» хоча б найнеобхіднішу туристичну інфраструктуру.

Таку свою позицію Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко озвучував неодноразово. У черговий раз про це зайшла мова на сесії міської ради 26 жовтня, при розгляді питання «Про затвердження змін до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017 – 2018 роки».

- Туристів вже приїжджає рік від року більше – це абсолютно очевидно. У цьому році туристичні автобуси в нас масово на всіх вихідних. Але моя позиція: допоки не готова туристична інфраструктура хоча б у центрі міста, ми це не форсуємо, щоб не було відтоку туристів, - пояснив він. – Якщо б ми вже сьогодні реально запросили консалтингову компанію, яка би як лікар прописала правильний набір заходів, з правильним фінансуванням – ми би могли отримати, навпаки, негатив. Тобто частина туристів мала би негативні враження, сказала б: «Нема там чого дивитися!», і це пішло би скрізь як загальна думка. Тому ми зараз «підтягуємо» умови для перебування туристів, - сказав міський голова.

Він уточнив, які саме умови вважає першочерговими. Це облаштована та обладнана зручностями зупинкова територія для автобусів поблизу Дитинця. Це нормальні туалети біля Антонієвих печер і біля драмтеатру. Це також і реконструкція «нижнього» Валу, а наступний крок – приведення до ладу Красної площі.

 -   А вже наступним кроком буде і активна промоція міста – вважає Владислав Атрошенко.

За його словами, така промоція має включати роботу з турагенціями, білборди в аеропортах та інших ключових місцях, телебачення, радіо і багато іншого. Навіть, за прикладом інших туристичних міст, треба буде «прививати» навички гостинності тим, хто працює у сфері прийому туристів.

- Можливо, і за рахунок міста проводити навчання з працівниками готелів: англійська мова, загальна поведінка. Місто в цьому надзвичайно зацікавлене, це обов’язково має бути наступними кроками, - зазначив мер.

Таке просування міста, очевидно, вимагатиме й більше коштів, ніж витрачається на неї зараз. Але це необхідний крок щоби мати реальний ріст – і прикладом цього служать Львів та інші міста, вважає чернігівський міський голова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.