Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:12:16

Секрети управління організмом, про які не всі знають

29.07.2018   16:56Агенцiя

Людський організм – дуже загадкова, часом навіть дивна система. Проблема може виникнути на рівному місці і на рівному місці вирішитись. А деякі секрети управління організмом просто вражають. Ось деякі з них…

1. Першіння в горлі

Гарячий чай, звичайно, теж допомагає, так само як і полоскання сольовим або содовим розчином. Але є ще один маловідомий спосіб позбутися  від першіння в горлі – потрібно всього лише почухати вухо!  Отоларингологи стверджують, що це стимулює нервові закінчення вушної раковини, створюючи в горлі м’язовий спазм.

2. Заспокоїти нерви

Якщо ви відчуваєте, що ваші нерви на межі і потрібно терміново заспокоїтися, просто вмивайтеся холодною водою. Вона змусить вас ненадовго затримати дихання і остудить нервові рецептори. Тіло починає споживати більше кисню, і ваша нервова система заспокоюється. Приблизно такою ж дією володіє склянка холодної води.

3. Страх перед уколом

Деяким людям дуже складно набратися мужності перед уколом. Наступного разу перед тим, як медсестра введе вам голку,  трошки прокашляйтесь – це допоможе вам відвернути мозок  від хворобливої процедури. Тільки попередьте про свою маніпуляцію людину, яка буде робити вам укол!

4. Забитий ніс

Упріться в піднебіння язиком, а пальцями натисніть на ділянку над бровами. Через 20 секунд вам стане легше!

5. Попередити шрами від опіків

Якщо ви обпеклися, не поспішайте бігти за пакетом з льодом – просто  легенько натисніть подушечками пальців на уражене місце.  Так температура цієї ділянки повернеться до нормальної температури тіла повільніше, а значить, природніше.

6. Зубний біль

Цей трюк особливо стане в нагоді вам, якщо у вас чутливі зуби. Якщо ви відчули зростаючий зубний біль, покладіть пакет з льодом на тильну сторону долоні, а потім перемістіть на впадинку між вказівним і великим пальцями. Саме там проходять як ручні, так і лицьові нервові закінчення. Вони передадуть в мозок відповідний сигнал, і біль вщухне.

7. Нервозність

Знайома вам така ситуація: ви збираєтеся на важливу зустріч, одягаєтеся, готуєтеся, але все, про що виходить думати – це про метеликів в животі. Прозвучить дивно, але  щоб заспокоїтися і прийти в нормальний стан, спробуйте подути на свій великий палець.  Саме він відповідає за так званий блукаючий нерв, який регулює частоту серцебиття.  Готово! Метелики полетіли!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини