Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:00:44

10 холодних кавових коктейлів, які врятують вас у спеку

22.07.2018   13:13Агенцiя

Літня спека - не привід відмовлятися від улюбленого напою. Потрібно лише його трохи охолодити, додати кілька секретних інгредієнтів і вуаля, у вас вже чудовий коктейль на основі кави, який не тільки бадьорить, але й освіжає. Втім, наші сьогоднішні рецепти порадують не лише кавоманів, вони точно сподобаються навіть тим, хто байдужий до звичайної кави.


ФРАППЕ

100 мл еспрессо
100 мл молока
Лід

Еспрессо і молоко збити в блендері на низькій швидкості. Додати лід і розмолоти. Збити в піну на максимальній швидкості. Подавати у високому бокалі.



ГЛЯССЕ

1 склянка кави
100 г пломбіру
Лід

Гарячу каву налити в келихи, викласти зверху морозиво та лід.

М'ЯТНО-ШОКОЛАДНА КАВА

2 склянки кави
50 г чорного шоколаду
2 ст. ложки м'ятного сиропу
Лід
Розчинити шоколад в гарячій каві, охолодити. Додати м'ятний сироп, кілька кубиків льоду, перемішати. За бажанням можна прикрасити напій листочками м'яти.



БАНАНОВО-КАВОВИЙ КОКТЕЙЛЬ

1 склянка кави
100 г морозива
1 банан
Тертий шоколад
Лід

Банан подрібнити в пюре за допомогою блендера, додати морозиво, збити. Влити каву та ще раз збити. Розлити в келихи, посипати тертим шоколадом, додати лід і перемішати.



КАВА З ЛЬОДОМ ПО-ТАЙСЬКИ

2 склянки кави
1 склянка вершків
3 ст. ложки згущеного молока
Кориця, кардамон - за бажанням
Лід

Вершки підігріти в каструльці на середньому вогні, ввести згущене молоко, прянощі, довести до кипіння та зняти з вогню. Дати настоятися під кришкою 15 хвилин. У склянки покласти кубики льоду, вилити вершкову суміш, а потім - холодну каву.



КОКОСОВИЙ ФРАППЕ

50 мл еспрессо
1 склянка кокосового молока
1 ч. ложка кокосового сиропу
Лід

Всі інгредієнти збити в блендері до однорідного стану, розлити напій у склянки і додати колотий лід.



ЛАТТЕ З ЛЬОДОМ

1 склянка кави
1 склянка молока
Збиті вершки
50 мл вершкового лікеру - за бажанням
Какао або тертий шоколад
Лід

Келихи поставити в холодильник, щоб вони злегка «запітніли». Молоко злегка збити в блендері, влити лікер і збити на повній швидкості до утворення піни. Розлити каву в келихи, додати лід і тонкою цівкою влити збите молоко. Прикрасити збитими вершками і посипати какао.



ФРАПУЧІНО

200 мл молока
100 мл кави
2 ч. ложки порошку какао
Тертий шоколад
Лід

Молоко, каву та какао змішати в блендері та збити до утворення пінки. Розлити напій в келихи, додати колотий лід, зверху посипати тертим шоколадом.



ХОЛОДНА КАВА ПО-ВІДЕНСЬКИ

2 склянки кави
1 склянка жирних вершків
Цукор
Лід

Половину вершків змішати з кавою до однорідного стану, охолодити в холодильнику. Вершки збити з цукром в міцну піну. Розлити каву в келихи або чашки, зверху викласти збиті вершки та додати колотий лід.



МОЛОКО З КАВОВИМ ЛЬОДОМ

100 мл кави з цукром
2 склянки молока

Каву налити в формочки для льоду та поставити в морозилку до застигання. Готовий кавовий лід покласти в склянки і залити холодним молоком. Почекати кілька хвилин, щоб лід трохи підтанув і змішався з молоком.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини