Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:33:01

7 липня - День макаронів

07.07.2018   09:32Агенцiя

Перше письмове свідчення про цей продукт було виявлено у 1154 році на Сицилії. Так само згадки про вироби з борошна на зразок макаронів можна знайти і в грецькій міфології. Вона є джерелом самого раннього свідоцтва про "виробників" макаронів. "Бог Вулкан винайшов пристрій, щоб перетворювати тісто на струни" - говорить легенда.

У 1884 році в Брукліні, Нью-Йорк, відкрилася перша американська фабрика з виробництва макаронів, якою керував француз. Він використовував коня для роботи спеціального механізму, що виготовляв макарони в промислових масштабах.

Макарони бувають різних форм і розмірів. Тісто для макаронів зазвичай не містить яєць. Найпоширеніший тип макаронів в США - довга локшина. Її довжина - приблизно в лікоть.

Американська ідея довгих порожніх макаронів є лише однією з численних варіацій цього продукту. Види макаронних виробів залежать від типу тіста для їх виготовлення. Вони зазвичай не містять в своєму рецепті яйця і мають порожню форму. Слово "макарони" походить від італійського «maccheroni», але частіше згадується як rigatoni. Італійці придумали більш 300 видів макаронних виробів. Всього в світі більше 600 різних сортів і видів макаронів.

7 липня - Національний день макаронів в США, як ніби нам потрібно інше виправдання, щоб приготувати деякі з наших улюблених макаронів в цей день. В Італії відзначають День, присвячений цьому кулінарному виробу - 25 жовтня. Він називається День пасти.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини