Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:05:03

Життя у яскравих фарбах. Найкрасивіші фільми про подорожі

01.07.2018   10:23Агенцiя

"Побачити світ навколо, випробувати на собі небезпеки, подолати їх, дивитися крізь стіни, бути ближче, знаходити один одного, відчувати. У цьому сенс життя" (с) "Неймовірне життя Уолтера Мітті"

Фільми про подорожі ми любимо не тільки через захоплюючий сюжет, а й за те, що вони дивовижно красиві.

Сьогодні в нашій добірці - чудові фільми, які дозволять нам побачити неймовірної краси місця нашої планети, не виходячи з дому.


"ТРАСА 60"

Герой фільму Ніл вирушає у подорож до неіснуючого міста неіснуючою трасою, яка приведе його до дівчини мрії.

Місце дії: Арізона, Онтаріо.

Перший і єдиний фільм знятий сценаристом та продюсером Білом Гейлом в якості режисера. Найвідоміша робота Гейла - трилогія "Назад у майбутнє". Напевно, тому "Траса 60" трохи нагадує цей фільм. До того ж, в картині знялися Крістофер Ллойд і Майкл Джей Фокс.



"ПОТЯГ НА ДАРДЖИЛІНГ"

Після похорону батька троє братів вирушають у спільну мандрівку Індією. Там вони стикаються з різними несподіванками та дізнаються один про одного багато нового.

Місце дії: провінція Раджастхан у Північній Індії.

У фільму є короткометражний приквел "Готель Шевальє", в якому знялася Наталі Портман. Портман приїхала до Джайпуру, щоб за кілька годин відіграти свою сцену, і, з рештою, залишилася в Індії на 10 днів, так як захотіла краще пізнати цю країну.



"ПОКИ НЕ ЗІГРАВ У ЯЩИК"

Головні герої - Едвар і Картер дізнаються про те, що вони невиліковно хворі. Жити їм залишилося менше року. Друзі за нещастям вирішують перед смертю здійснити всі свої бажання.

Місце дії: Приморські Альпи, Єгипетські піраміди, Тадж-Махал, Велика китайська стіна, Гімалаї, Париж.

На відміну від більшості акторів, які відмовляються зніматися у фільмах, в успіху яких вони не впевнені, Джек Ніколсон робить навпаки. Зазвичай він відмовляється грати у картинах, які можуть стати надто популярними, обираючи менш "попсові" сценарії. Проте, цього разу чуття підвело Ніколсона - "Поки не зіграв у ящик" став справжнім блокбастером.



"НЕЙМОВІРНЕ ЖИТТЯ УОЛТЕРА МІТТІ"

Уолтер Мітті, офісний клерк, який ніколи не виїжджав за межі рідного міста, вирушає у захоплюючу подорож, щоб відшукати рідкісну фотографію.

Місце дії: Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Британська Колумбія, Ісландія.

Незважаючи на те, що за сюжетом герой відвідує безліч різних країн, практично весь фільм був знятий в Ісландії. Види Гренландії, Гімалаїв і Афганістану знімали в національному парку Ватнайєкюдль, що відомий своїми приголомшливими льодовиками.



"ВІКІ КРІСТІНА БАРСЕЛОНА"

Американські студентки Вікі та Крістіна приїжджають до Барселони на канікули. Тут вони знайомляться з художником Хуаном, а трохи пізніше - з його неврівноваженою дружиною.

Місце дії: Барселона, Астурія.

Частину фільму знімали в іспанському місті Ов'єдо, адміністративному центрі провінції Астурія. В Ов'єдо є пам'ятник режисерові Вуді Аллену, дуже популярний серед туристів. Але у фільмі його не показують, мабуть, Аллен вирішив, що це було б занадто нескромно.



"ЖИТТЯ НЕ МОЖЕ БУТИ НУДНИМ"


Троє молодих людей вирушають у мандрівку Іспанією, де кожен з них повинен влаштувати щось таке, що запам’ятається для всіх. На героїв очікують підводне плавання, стрибки з парашутом, забіг з биками, ну і, звичайно, нові знайомства.

Місце дії: Індія, Іспанія, Єгипет, Великобританія.

Після виходу фільму в Іспанію ринув потік туристів з Індії, які мріяли побачити місця, показані в ньому. Туристичні фірми навіть організували спеціальні тури, приурочені до свята Ла Томатіна, який проводиться в останній тиждень серпня у Валенсії. Апофеозом свята стає грандіозна битва, учасники якої закидають один одного помідорами.



"СТЕЖКИ"


Героїня фільму вирушає у подорож через всю Австралію в супроводі собаки та чотирьох верблюдів.

Місце дії: Південна Австралія.

Фільм знятий за біографічним романом письменниці Робін Девідсон, яка дев'ять місяців поодинці подорожувала через австралійську пустелю. Спроби перенести пригоди на екран робилися ще до появи на світ Мії Васіковскої, яка зіграла Робін. Тоді на головну роль продюсери планували взяти Джулію Робертс або Ніколь Кідман.



"ЇСТИ, МОЛИТИСЯ, КОХАТИ"

Життя головної героїні летить шкереберть, і вона вирішує провести по три місяці в Італії, Індії та Індонезії, щоб розібратися у собі та знайти кохання і щастя.

Місце дії: Італія, Індія, Балі.

Участь Джулії Робертс у фільмі обійшлося продюсерам зовсім не дешево. Окрім гонорару 10 мільйонів доларів, їм довелося оплатити проживання всієї родини акторки на Балі на час зйомок.



"САМСАРА"


Документальний фільм, який є чимось на кшталт медитації, що веде глядача через країни та континенти.

Місце дії: 25 країн всієї Земної кулі.

"Самсара" - одне з ключових понять в індійських релігіях, у перекладі з санскриту воно означає кругообіг народження та смерті. Фільм знімали чотири роки, а потім ще рік монтували. Кілька років творці картини добивалися дозволу на зйомку в Північній Кореї, але щоразу отримували категоричну відмову.



"ЯК ВИЙТИ ЗАМІЖ ЗА ТРИ ДНІ"

Почувши легенду про те, що 29 лютого дівчина може зробити пропозицію чоловікові, Анна їде до Ірландії, щоб попросити свого хлопця одружитися з нею.

Місце дії: острови Аран, Дублін, графства Уїклоу та Голуей в Ірландії.

Подібна традиція дійсно існує у Великобританії та Ірландії. Раз на чотири роки дівчина має повне право зробити пропозицію чоловікові, а він зобов'язаний його прийняти. Цим правом одного разу скористалася британська королева Вікторія, запропонувавши руку та серце принцу Альберту.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини