Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:10:17

19 червня - Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту

19.06.2018   08:24Агенцiя

Якщо вам відомі жертви подібних інцидентів - постарайтеся надати їм посильну підтримку.

Навіть тварини не роблять так, як іноді властиво саме людської істоті. Робиться це з усвідомленням і в ім’я так званих "високих" цілей. Ті люди не мають честі і намагаються заразити цим все, до чого тягнуться їх жалюгідні ручки. Їм не відомо, що честь неможливо перемогти їх знущаннями над нею і їх першою жертвою є їх власне життя, над яким вони вже поглумилися своєю глупотою, повертаючи себе за поведінкою в ряд - нижче тварин.

Дата Міжнародного дня боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту була обрана на честь ухвалення 19 червня 2008 року резолюції Ради Безпеки 1820 (2008), в якій Рада засудила сексуальне насильство як тактику ведення війни і перешкоди на шляху побудови миру.

«Зараз повсюдно визнається, що сексуальне насильство - це цілеспрямована стратегія, яка застосовується для того, щоб пошкодити соціальну тканину суспільства, щоб контролювати і залякувати населення і щоб виганяти людей з їхніх будинків ...». - Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

19 червня 2015 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію A/RES/69/293, яка заснувала Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту, щоб підвищувати рівень обізнаності про необхідність покласти край сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, шанувати жертв сексуального насильства і тих хто пережив його всюди в світі.
Віддавати належне всім тим, хто відважно присвячує життя боротьбі за викорінення цих злочинів або втратив життя в цій боротьбі.

Кожна людина може приєднається до цієї ініціативи. Якщо вам відомі жертви подібних інцидентів - постарайтеся надати їм посильну підтримку.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини