Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:02:46

7 висновків, які люди роблять про вас у перші секунди знайомства

10.06.2018   12:22Агенцiя

Ще до того, як ми заговоримо, новий знайомий вже вирішує для себе, чи подобаємося ми йому і на що ми здатні. Причому це відбувається підсвідомо, іноді менше ніж за секунду. І змінити цю першу думку буде вкрай складно.

Ми з’ясували, які висновки роблять люди один про одного в перші секунди знайомства. Візьміть цю інформацію на озброєння, щоб зрозуміти, як справляти потрібне враження на нових знайомих.

1. Чи можна вам довіряти

© depositphotos.com

Нашому мозку потрібно всього 0,1 секунди, щоб зрозуміти, чи варто довіряти незнайомцю чи ні. Вчені з Прістонського університету встановили це в ході незвичайного експерименту. Першій групі учасників показували фотографії незнайомих людей протягом 0,1 секунди, а у другої групи час для розглядання цих самих фото був необмеженим. Обидві групи обирали, хто з людей на знімках заслуговує довіри, а хто ні. Дивно, але вибір першої і другої груп збігся.

Висновок простий: ви ще й рота розкрити не встигли, а ваш новий знайомий підсвідомо вже визначив для себе, чи буде він вам довіряти.

2. Наскільки ви доступні

© depositphotos.com

Неприємні новини для любительок тату. Аспірантка Університету Техасу Ліза Оукс в ході річного дослідження дійшла до висновку, що жінки з татуюваннями сприймаються оточуючими як більш доступні, схильні до частої зміни партнерів і випадкового сексу. А ось про чоловіків з татуюваннями навколишні так не думають.

Ось як прокоментувала результати дослідження співробітниця тату-салону Кайла Хілтон (фото татуювань Кайли брали участь в експерименті): «На мою думку, татуювання – це серйозне зобов’язання. Якщо жінка готова носити малюнок на своєму тілі до кінця життя, то чому вона не може бути постійною у стосунках?» Здається, це справедливо. Але варто визнати, що стереотипи у суспільстві все ще сильні та іноді, щоб справити потрібне враження, тату на видимих ділянках шкіри краще прикрити одягом.

3. Наскільки ви схильні до лідерства

© depositphotos.com

А от лисі чоловіки можуть порадіти: вони здаються оточуючим сильними особистостями із задатками лідера, здатними успішно керувати колективом. Це з’ясували вчені з Університету Пенсільванії. В ході експериментів вони показували групі добровольців знімки лисих чоловіків і тих, у кого є волосся на голові. Учасники вважали лисих більш мужніми, домінуючими, високими і сильними. Правда, випробуваним вони здалися старшими за свій реальний вік приблизно на 4 роки.

Але цей ефект поширюється тільки на повністю лисих чоловіків з голеною головою, а не на тих, хто облисів лише частково. Таким чином, якщо чоловікові з залисинами хочеться виглядати більш мужньо, то краще поголитися зовсім.

4. Наскільки ви успішні

© depositphotos.com

Якщо хочете справити враження успішної людини, надіньте добре викроїний, ідеально підігнаний під вашу фігуру костюм. Найкраще – зшитий за індивідуальним замовленням. Інші люди моментально помічають такі нюанси, як вдалий чи невдалий крій одягу, наскільки вам у ньому зручно, і роблять відповідні висновки про вашу успішность. До такого висновку прийшла група вчених з Великобританії і Туреччини.

Цікаво також те, що жінки в коротких спідницях і блузках з глибоким декольте сприймаються як співробітниці з більш низьким статусом, ніж ті дами, що суворо дотримуються дрес-коду і носять більш закритий одяг. Вчені пов’язують це з тим, що закрите тіло історично асоціюється з владою. Представники правлячих структур завжди носили закритий одяг.

5. Наскільки ви впевнені в собі


© depositphotos.com

Певні висновки про вас зроблять і після того, як ви потисне новому знайомому руку. Оптимальне рукостискання, на думку психологів, у міру сильне, не надто швидке або затягнуте, очі дивляться в очі співрозмовника.

Занадто міцне, ніби затисли долоню в лещата, сприймається як ознака агресії, бажання домінувати і натяк на те, що ви небезпечний конкурент. Занадто слабке, мляве рукостискання послужить сигналом про незацікавленість у спілкуванні, а також про безхарактерність. Дуже швидке рукостискання, коли людина ніби скоріше хоче відсмикнути руку, видасть такі риси, як нервозність і невпевненість у собі. Якщо хочете показати свою особливу прихильність і довіру, потисніть руку співрозмовника обома руками. Він запам’ятає вас як приємну і чесну людину.

6. Наскільки ви сумлінні


© depositphotos.com

Те, наскільки чисто і охайно виглядає ваше взуття, може вплинути на вашу кар’єру і навіть особисте життя. «Якщо на першому побаченні я побачу, що у чоловіка брудне взуття, то більше не буду з ним зустрічатися. Якщо він не може подбати навіть про своє взуття, то навряд чи він буде дбати про мене. Зустрічаючись з новими бізнес-партнерами, я також оцінюю їх взуття і розумію, чи варто взагалі мати з ними справу», – каже Фейтз Егьюгу, директор сіднейського агентства Raw Fashion.

Взуття може багато розповісти про наш вік, соціальний статус, рівень доходів і навіть про емоційну стабільність. Це з’ясували в ході наукового експерименту в Університеті Канзасу. Психологи роздали 63 студентам фотографії 208 пар взуття і попросили зробити висновки про тих, хто його носить. Доглянуте акуратне взуття, хоч і не нове, каже про сумлінність і старанність людини, впевнені опитані. Стильне дороге взуття відразу додає солідності і статусності. Яскраве і незвичайне взуття, на думку респондентів, належить екстравертам. А ось якщо взуття зовсім нове, ультрамодне і чванливе, це говорить про тривожність, сильне бажання справити враження і зацикленість на зовнішності.

7. Наскільки ви схильні до авантюр


© depositphotos.com

Люди оцінюють не тільки вашу зовнішність, а й манеру рухатися. У Даремському університеті провели наступний експеримент: студентам показували короткі відеоролики, де було видно лише ходу людини, і просили назвати її особистісні якості.

На думку учасників експерименту, енергійна тверда хода говорить про екстраверсію, схильность до авантюр, цілеспрямованість. Такі люди завжди домагаються свого, але іноді здаються холодними і недоступними. Отже якщо ви ходите дуже швидко, часом варто пригальмувати і підлаштуватися під темп співрозмовника.

Люди з важкою повільною ходою, схильні сутулитися, сприймаються як замкнені у собі, пасивні та сором’язливі. А ті, у кого засмикана, нерівна хода, видають тим самим свою нервозність. Отже якщо хочете справити на когось враження, розправте плечі і крокуйте прямо і впевнено.

Цікаво, що висновки, які роблять оточуючі в перші секунди знайомства, можуть бути помилковими. Так, людина з повільною ходою зовсім не обов’язково любить подорожі менше, ніж та, яка крокує швидко. Проте, готуючись до важливої зустрічі, не забудьте про ті сигнали, які мимоволі посилають оточуючим ваше
тіло і зовнішність.

http://vsviti.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.