Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:15:32

Якими будуть особливості літньої оздоровчої кампанії 2018

04.04.2018   09:31

Напередодні чергової літньої оздоровчої кампанії чернігівських дітей у місті розпочалася підготовча робота. Це питання розглядалося 2 квітня під час засідання координаційної ради у справах дітей під керівництвом заступника міського голови Ольги Хоніч.

У Чернігові станом на сьогодні проживають 25042 дітей шкільного віку. Право на пільгове оздоровлення мають понад 16000 дітей.  Позачергове право мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, в тому числі учасників АТО.

Тобто при прийомі заяв на оздоровлення діти вищезазначених категорій будуть формувати окрему чергу. Втім, якщо від запропонованої путівки родина пільговиків з будь-яких причин відмовляється, на заяві робиться відповідна позначка, і черга цієї родини переміщується у кінець списку. 

Як повідомили в управлінні сім’ї, молоді та спорту міської ради наразі триває проходження дитячими оздоровчими таборами процедур ліцензування, сертифікації, а також, ремонту та перевірок.

Проте, за їх інформацією, після пожежі у дитячому таборі в Одесі минулого року, табори відмовляються проходити ліцензування, як дитячі оздоровчі, відкриваючись, як просто бази відпочинку. Відповідно, бази відпочинку вже не мають права брати участь у продажу путівок за державні кошти.

У 2017 році всього було подано 366 заяв на оздоровлення. Відповідно до фінансування була оздоровлена 131 дитина.

Зокрема:
- ДТ «Чайка» (смт. Сергіївка Одеської обл.): І зміна - 25 дітей, ІІ зміна – 27 дітей
- ДОЗ «Сонячний берег» (смт. Сергіївка Одеської обл.): І зміна – 13 дітей, ІІ зміна – 4 дітей
- ДТ «Прибрежний» (Херсонська обл.): І зміна – 4 дітей
- ДОЗ «Дивосвіт» (смт. Седнів, Чернігівського району): І зміна – 15, ІІ зміна – 20, ІІІ зміна – 23 дитини.

Серед них: 48 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 37 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 3 дитини перебувають на дитячому обліку, 5 дітей-інвалідів, 24 дитини учасників бойових дій, 12 талановитих та обдарованих, 2- переселенці.

Управління сім’ї, молоді, спорту міської ради є координатором питань щодо оздоровлення дітей у місті, однак направленням безпосередньо до оздоровчих закладів та організацією оздоровчих послуг також займаються й інші управління міської ради. Так, управлінням охорони здоров’я за бюджетний кошт були оздоровлені:
- 150 дітей міста у Чернігівському обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Зелений гай» (в районі Старої Подусівки).
- 90 дітей у Центрі медико-соціальної реабілітації «Відродження».
- 540 чернігівських дітей  у відділенні дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба» Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради.

Управління освіти забезпечило оздоровчі послуги 1973 дітям у 34 пришкільних таборах з денним перебуванням. З них 1760 учнів пільгових категорій перебували за рахунок бюджетних коштів, ще 424 дитини відпочивали за батьківські кошти.

***

Відбір дітей диспансерної групи на санаторно-курортне лікування здійснюється санаторно-курортною відбірковою  комісією закладу охорони здоров'я за місцем диспансерного нагляду дитини на підставі таких  документів, які представляє на розгляд комісії лікуючий лікар. Про це йдеться у Порядку направлення дітей на санаторно-курортне лікування відповідно до медичних показань в санаторно-курортні заклади, затвердженого Наказом Міністерства охорони  здоров'я України від 12.01.2009. 

Заяви з питань оздоровлення дітей пільгових категорій приймаються щопонеділка з 15-00 до 18-00 та щочетверга з 11-00 до 14-00 (за умови наявності повного пакету документів у 2-х примірниках) за адресою вул. Всіхсвятська, 16 (відділ соціально-профілактичної роботи), телефон 670-453.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини