Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:55:39

10 способів змінити життя на краще вже цієї весни

04.03.2018   13:28Агенцiя

"- Час усе змінює. - Це приказка, але це неправда. Лише наші вчинки щось змінюють. Якщо нічого не робити, все залишається, як було" (c) Т/с "Доктор Хаус"

У нас для вас дві новини. Погана - зміни на краще й справді не відбуваються самі собою. Хороша - для того, щоб змінити своє життя зовсім не обов'язково звертати гори, летіти на Марс, виготовляти філософський камінь. Існують дуже прості, але дієві способи почати нове щасливе життя вже цієї весни. І ми пропонуємо вам ними скористатися.

1. Перестаньте себе сварити

За все, що зробили і чого не зробили. Прийміть, нарешті, той факт, що ви – людина і можете помилятися. Швидше за все ви, як і всі інші люди, не досконалі і, можливо, робили неправильні вчинки. Не помиляється той, хто нічого не робить. Ніколи не думайте "ось я міг би". Якщо в минулому ви щось зробили певним чином, значить, тільки так ви і могли це зробити. Якщо ви, замість того, щоб піти в спортзал, лягли на диван і дивитеся серіал, значить для вас на даний момент це важливіше. Якщо вам не подобається ваше життя, переглянете свої пріоритети і намагайтеся вести себе відповідно до них. А сварити себе - заняття деструктивне і абсолютно безглузде. Зрозуміло, якщо ви не мазохіст, який робить це для власного задоволення.



2. Прочитайте що-небудь з класичної літератури
Насправді класична література існує не тільки для того, щоб прищепити вам ненависть до читання ще в середній школі. Справжня класична література не залишає в душі порожнечі і відчуття втраченого часу. Навпаки, вона робить ваше життя більш повноцінним і допомагає краще зрозуміти світ. Читаючи класиків, відчуваєш себе так, ніби спілкуєшся з розумним і цікавим співрозмовником. Просто для того, щоб читати ці книги і отримувати задоволення, має прийти свій час. Напевно, є люди, які здатні оцінити життєву мудрість Толстого в 15 років, але щось нам підказує, що їх набагато менше.



3. Вітайтеся
З усім, з ким тільки можна. Зрозуміло, якщо ви живете у великому місті, а не в маленькому селі з населенням у двісті чоловік, вітатися з усіма, хто зустрічається вам протягом дня, неможливо. Не вистачить ні часу, ні сил вітати всіх людей, які їдуть з вами в громадському транспорті або йдуть вулицею. Але посміхнутися і привітатися з продавцем у магазині, з сусідом, охоронцем в офісі - це дуже дієвий спосіб підняти настрій і запустити ланцюжок добра. "Ніщо не обходиться нам так дешево і не цінується так дорого, як ввічливість". Слова не наші, Сервантеса.

4. Лягайте спати раніше
Нам самим вже трохи смішно давати таку банальну пораду, яку ви, напевно, чули мільйони разів. Але зізнайтеся чесно, хто-небудь так робить? Ми не знаємо, що потрібно для того, щоб ви почали це робити. Більше того, ми навіть не знаємо, що потрібно зробити, щоб змусити себе, але давайте просто спробуємо? Можливо, саме цієї весни у нас вийде?



5. Гуляйте
Пам'ятайте, свої відчуття, коли ви приїжджаєте до нового міста? Ви неначе потрапляєте у казкове місце, де все неймовірне, красиве, незвичайне. Ви можете гуляти у незнайомому місті з ранку до вечора, не відчуваючи втоми, відкриваючи для себе щось нове на кожному кроці. І Вам здається, що гуляти у ньому можна безкінечно. А тепер задайте собі питання, як давно ви гуляли містом, в якому живете? Спробуйте подивитися на своє місто очима туриста. Вибирайте місце до душі і виходьте на прогулянку, ніби ви тут вперше. Нам здається, вам сподобається.



6. Співайте
Співайте в душі, підспівуйте улюбленому радіо, коли готуєте їжу, займаєтеся домашніми справами. Співайте для себе, для своїх дітей, друзів, чоловіка. Це відмінний спосіб зняти стрес, зарядитися енергією, відчути радість кожною клітинкою тіла.

 

7. Почніть слухати інших людей
Слухати не тільки для того, щоб не проґавити момент, коли вони замовкнуть, і почати говорити самому. Не для того, щоб почути, яким чудовим співрозмовником вони вважають вас. Почніть слухати їх заради того, щоб почути їхні слова і думки, а не свою реакцію на них. І що найдивовижніше, коли ви почнете слухати інших, ви, можливо, почуєте не лише те, про що вони говорять, але і те, про що мовчать.



8. Почніть слухати себе
Що коїться у вашій душі? Чого хоче ваше тіло? Які думки народжуються у вашій власній голові, а не нав'язані вам дев'ятигодинним випуском новин, журналом "Глянцевий глянець" і маминою сусідкою тіткою Глашею? Уявіть, що ви – білий чистий аркуш паперу, зупиніть потік думок, і просто прислухайтеся, що там у вас всередині?

9. Підберіть для себе розслаблюючу практику
Цей пункт доповнює попередній. Ви не зможете почути себе, якщо не відключитесь від повсякденних турбот, проблем, тривог і роздумів. Розслаблюючі практики якраз спрямовані на те, щоб допомогти людині це зробити. Йога, медитація, дихальні вправи, масаж – знайдіть те, що допомагає розслабитися особисто вам. І не обмежуйте себе традиційними методами, можливо для вас кращим способом розслабитися стане миття посуду або вишивання.



10. Скажіть "люблю" тим, кого дійсно любите
Просто тому що ви їх любите і хочете, щоб вони про це знали.



Щастя і тепла вам, дорогі читачі! Нехай у вас все буде добре вже цієї весни!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.