Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:33:36

5 кращих рецептів справжнього плову

29.10.2017   11:43Агенцiя

"Якщо доведеться померти - нехай це буде від плову" Узбецьке прислів'я

На Сході є приказка, що існує стільки видів плову, скільки міст у мусульманському світі.

У першу чергу, для нас плов, звичайно ж, асоціюється з Узбекистаном, але важко знайти азіатську країну, в якій не було б своїх рецептів цієї чудової страви.

До того ж, серед них є як прості, так і дуже складні, на приготування яких потрібно кілька днів. Ми відібрали лише ті, що поєднують у собі чудовий смак та легкість в приготуванні.

УЗБЕЦЬКИЙ ПЛОВ

600 г баранини, 2 цибулини, 2 моркви, 500 г рису, 2 головки часнику, рослинна олія, сіль, зіра, барбарис, коріандр, чорний перець



1. Баранину нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, моркву - тонкою соломкою.
2. Нагріти в казані олію, покласти цибулю та смажити, помішуючи, до темно-золотистого кольору.
3. Додати баранину, обсмажити до появи скоринки.
4. Додати моркву, обсмажити, не перемішуючи, протягом 3 хвилин, потім все перемішати і готувати ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Влити окріп, щоб він покрив вміст казану і тушкувати протягом години.
5. Додати барбарис, перець, сіль, розтерті в ступці коріандр і зіру, перемішати.
6. Викласти зверху промитий рис, розрівняти його та залити окропом трохи вище рівня рису.
7. Коли рис трішки вбере воду, засунути в нього неочищені головки часнику і тушкувати до готовності.
8. Накрити плов теплим рушником і дати настоятися протягом 30 хвилин.

ІНДІЙСЬКИЙ ПЛОВ З КУРКОЮ

8 курячих ніжок, 1 склянка рису "басматі", 2 цибулини, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ч. ложка суміші спецій "бір'яні" (кумін, гвоздика, кардамон, кориця, лавровий лист, коріандр, шафран, імбир, цибуля, часник), сіль
ДЛЯ МАРИНАДУ: ½ склянки йогурту або сметани, ½ склянки томатного соку, 2 зубчики часнику, 2 см кореня імбиру, сіль


1. Натерти на тертці корінь імбиру, пропустити через прес часник, додати йогурт, томатний сік, сіль та замаринувати в цій суміші курячі ніжки на 1-2 години.
2. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на вершковому маслі.
3. Викласти зверху на цибулю курячі ніжки, тушкувати на середньому вогні по 10 хвилин з кожного боку.
4. Додати промитий рис, влити воду трохи вище рівня рису. Довести до кипіння на сильному вогні, зменшити вогонь, накрити кришкою, поки рис не вбере воду (хвилин 20).

ТУРКМЕНСЬКИЙ ПЛОВ З РИБОЮ


750 г філе риби, 1 склянка сметани, 2 склянки рису, 3 морквини, 4-5 цибулин, півсклянки кунжутної олії, 4 склянки води, корінь петрушки, шафран, півсклянки лимонного або гранатового соку, лавровий лист, чорний перець, сіль



1. Рибне філе нарізати шматками і покласти у киплячу воду. Додати лавровий лист, половинку кореня петрушки, 1 цибулину та варити 10 хвилин.
2. Дістати рибу і перекласти у казан, посипати сіллю, спеціями, зеленню, залити сметаною, бульйоном і тушкувати на повільному вогні.
3. Цибулю нарізати півкільцями, моркву - соломкою, обсмажити на кунжутній олії до золотистого кольору, додати до рибного бульйону.
4. Всипати в бульйон промитий рис і варити, поки не випарується вода. Вимкнути вогонь, додати перець та шафран і потримати на плиті ще 20 хвилин.
5. Готовий рис покласти до глибокої миски, залити лимонним або гранатовим соком. Рибу подати окремо.
 

АЗЕРБАЙДЖАНСЬКИЙ ПЛОВ З СУХОФРУКТАМИ

1 кг курячого філе, 3 склянки рису "басматі", 500 г сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, інжир), 2 цибулини, топлене масло, 1 ст. ложка зіри, 1 ст. ложка барбарису, 2 яйця, сіль, перець



1. Рис добряче промити і почекати, поки він обсохне. Закип'ятити 2 л води, додати 2 ч. л. солі, всипати рис і варити його до тих пір, поки він не стане трішки м'яким (7-10 хв). Відкинути на друшляк.
2. Дно казану змастити топленим маслом. Викласти шарами рис, кожен шар полити топленим маслом. Накрити казан кришкою і поставити на дуже маленький вогонь на 20-30 хвилин. Зняти казан з вогню, обмотати ковдрою.
3. Сухофрукти вимити, висушити і злегка обсмажувати на топленому маслі. Залити склянкою окропу і тушкувати на середньому вогні до м'якості, так, що б у сковороді утворилася підлива.
4. Курку нарізати шматками і обсмажити в олії разом з дрібно нарізаною цибулею до готовності (30-40 хв).
5. Рис подати на підігрітому блюді, зверху викласти курку з цибулею та сухофрукти.

ОВОЧЕВИЙ ПЛОВ

 
1 склянка рису, 200 г печериць, 1 цибулина, 1 морква, 1 солодкий перець, 2 помідори, 1 головка часнику, сіль, спеції



1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.
2. Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору, додати моркву, солодкий перець, дрібно нарізані помідори, нарізані шампіньйони. Посолити, довести до кипіння, зменшити вогонь, трохи протушкувати, щоб випарувалася вода. Додати спеції, перемішати.
3. Рис промити, покласти на сковороду зверху овочів, все добре перемішати. Додати 1,5 склянки води, накрити кришкою. Коли рис почне вбирати воду, додати неочищену головку часнику.
4. Готувати, поки рис не вбере в себе всю воду, перемішати і подавати до столу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини