Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:31:25

Традиційно, козаки зустріли гостей "салютом" з гармат, вітаючи відвідувачів

14.09.2017   15:22

За останні роки ГО Прилуцький Козацький Полк приймав тисячі гостей у своєму мальовничому краю – козацькій фортеці, що в с.Бубнівщина.

Вже постійними гостями є члени спілки молодих інвалідів «Фенікс».
За сприянням отамана Прилуцького Козацького Полку Ткаченка Сергія для членів спілки та їх батьків був забезпечений автобус на якому й приїхали гості.

«До нас постійно приїздять люди з обмеженими фізичними можливостями. Нам, козакам, дуже приємно, що декілька років поспіль ми співпрацюємо з «Феніксом», і ця співпраця йде на користь її членів» - говорить козак Олександр Грачов - «Кожного року козаки створюють нові експозиції на території фортеці, збільшується матеріальна база виставкових експонатів. Нам завжди є що показати нашим відвідувачам. На наступний рік ми плануємо спустити на воду козацьку «Чайку», на якій наші пращури підкорювали водну стихію. Цей човен вже майже готовий, залишилось виконати лише роботи щодо естетичного вигляду. Отаман полку Сергій Ткаченко особисто контролює якість виконання робіт, бо саме завдяки його ініціативи та підтримки цей проект був втілений в життя».

Традиційно, козаки зустріли гостей «салютом» з гармат, вітаючи відвідувачів. Молодь та їх батьки залишились задоволені від практичних стрільб з лука в мішень. Всі охочі перетягували канат, побачили справжніх білих лебедів та дізналися про життя страусів, про догляд за великими птицям, кормили коней… Звичайно, після екскурсії всіх гостей запросили до столу відвідати справжній козацький куліш.

Важливим завданням таких екскурсій є прищеплення молоді чіткого усвідомлення національної самоідентичності, що проявлятиметься у знанні власної історії, культури, мистецтва.

Значну роль відіграють народні традиції — досвід, звичаї, погляди, смаки, норми поведінки, що склалися історично і передаються з покоління в покоління (шанувати старших, піклуватися про дітей тощо).

Екскурсія навчає не тільки дивитися навкруги себе, а й бачити усілякі явища в усіх деталях, придивлятися до цих явищ і розуміти їх зв'язки між собою, і зв'язок їх з козаками того часу.

Ворота фортеці радо відчиняються всім хто хоче помилуватись відтвореним побутом козаків, доторкнутись до зброї часів Сірка та Хмельницького, чи просто провести день на березі мальовничого ставка.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.