Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:43:30

17 квітня - День пожежної охорони

17.04.2017   09:03Агенцiя

Указом Президента України від 11-го жовтня 2013-го № 555/2013 встановлено професійне свято - «День пожежної охорони», яке тепер відзначається щорічно 17-го квітня.

Враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об’єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій,

Раніше ...


В підтримку ініціативи працівників пожежної охорони України з 1995 року по 2004 рік Указом Президента України від 2 січня 1995 року №7/95 було встановлено професійне свято - День працівників пожежної охорони України, який відзначався щорічно 29 січня.
Паралельно до цього з 1998 року стали відзначати також професійне свято «День рятівника». Це свято було встановлено Указом Президента України «Про День рятівника» від 22 жовтня 1998 року №1170/98, відзначалося воно щорічно в останню суботу жовтня.

З 27 серпня 2004 Указом Президента України святкування «Дня працівника пожежної охорони» та «Дня рятівника» було відмінено у зв’язку з встановленням професійного свята «Дня працівників цивільного захисту», яке стало відзначатися з 2004 року і відзначалося по 2007 рік щорічно 17 вересня.
Таким чином, у 2004 році працівники пожежної охорони відмітили своє професійне свято двічі.

Надалі, 12 вересня 2008 Указом Президента України № 830/2008 «День працівників цивільного захисту» став називатися «День рятівника» і відзначатися щорічно 17 вересня.
Тепер «День рятівника» святкують працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, працівники інших спеціальних формувань, а також громадяни, які вносять свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Незважаючи на те, що працівники пожежної охорони України тепер святкують своє професійне свято у «День рятівника», саме цей день не буде зайвим привідом згадати про героїзм і самовідданість наших пожежників.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини