Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:05:02

Куди поїхати у лютому в Україні: 24 ідеї

05.02.2017   13:27Агенцiя

Після насиченого подіями січня другий місяць зими здається сірим і нудним. Але це тільки на перший погляд. Адже попереду – День всіх закоханих, 14 лютого! І колоритна Масниця з її веселими гуляннями. І…

Але ні, не будемо перелічувати всі свята в одному абзаці. Краще запропонуємо вам нашу традиційну добірку, в якій розповімо, куди відправитися на відпочинок у лютому.

Смачний лютий: фестиваль «Ужгородська палачинта»

А ви знаєте, що таке палачинта? Якщо ні, це означає, що ви ніколи не бували на одному з найбільш яскравих свят Ужгорода. Але це можна легко виправити вже в лютому. Адже скоро в Ужгороді будуть пекти млинці! Так-так, славнозвісна палачинта на місцевому діалекті означає млинець – слово має угорські корені. На гастрономічному фестивалі, який, по-суті, мало відрізняється від Масляної, випікають величезну кількість млинців. І урізноманітнюють їх смак за допомогою солодких і солоних начинок. Ну і не обходяться закарпатські гуляння без меду, сиру та вина.



Коли: 11–12 лютого.

Як дістатися: потягом до Ужгорода або ж з екскурсією. Свято пройде в Боздоському парку.

За ковбасами і салом – на закарпатський фестиваль

Міжнародний фестиваль гентешів – єдиний у своєму роді фестиваль, присутність на якому вимагатиме від гостей витримки і сталевих нервів. Між собою в майстерності змагаються різники свиней – гентеші, демонструючи, як вправно вони можуть розібрати тушку свині. Свиней спершу ловлять, потім ріжуть і обпалюють за допомогою соломи. Після починається приготування традиційних страв і смакування свіжини. Доповнюють свято копчені ковбаси, голубці, бограч, страви угорської, закарпатської кухні і вино. Варто зазначити, що на святі досить великий вибір різноманітних копченостей, що потішить гурманів.



Коли: 11 лютого.

Як дістатися: до Берегова, далі маршруткою до села Геча.

На Fest-Ярмарок "Salo-2017" до Чернігова

Ярмарок проводитиметься на території Відкритого Простору «Ремзавод» по проспекту Миру, 194, яке відоме багатьом мешканцям міста та області  як  ринок «Шанхай».

Бажаючі матимуть змогу придбати сільськогосподарську продукцію місцевих виробників: свіже сало та м’ясо, готові м’ясні вироби, хлібобулочні вироби, овочі, фрукти, соління.
До уваги відвідувачів: велика концертна програма, дегустація страв із сала та м’яса, конкурси, вікторини, цікаві призи.

До теми: Цікаві факти про сало

Коли: 18 лютого

За етнорозвагами – до Переяслава-Хмельницького

«Переяславський ярмарок. Масляна 2017» знову збирає гостей. Майстер-класи, народні обряди, конкурси, ярмарок виробів майстрів та українські страви – такий подарунок приготував Музей архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини на свято. Ну і, звісно ж, не обійдеться без випікання млинців!



Як дістатися: з Києва від метро «Бориспільська» і «Харківська» до Переяслава-Хмельницького ходять маршрутки. Місто розташоване на трасі Бориспіль – Запоріжжя, можна легко доїхати автомобілем.

За вогняними стрілами – до парку «Київська Русь»

Парк «Київська Русь» завжди влаштовує цікаву програму на свята. І Масляна обіцяє бути незабутньою. Цього разу приготували «Олійний вертеп», кінно-трюкове і вогняне шоу, перетягування канату, хороводи, зустріч київського князя Володимира та частування. Млинці, бублики, вареники і медовуха – обов’язкові учасники програми. А найбільше опудало Масляної в Україні підпалять за допомогою вогняних стріл.



Коли: 25 і 26 лютого, з 13:30.

Вартість: від 100 грн для дорослих, для школярів – 50 грн.

Як дістатися: маршруткою від зупинки «Видубичі» до села Копачів.

Силачів чекають на Масляну в Пирогові

Киянам зручно відзначити масляну в найбільшому в Європі етнопарку під відкритим небом. Музей «Пирогів» розташований в межах Києва, так що за розвагами їхати недорого і недовго. Цього разу відтворять давній обряд Колодія, потанцюють і заспівають народних пісень. У силачів буде можливість проявити себе в змаганнях на колоді та перетягуванні канату. А спалюватимуть «Кострубатого діда» – символ злих сил зими.



Вартість: вхідний квиток 40 грн, є знижки.

Як дістатися: до станції метро «Іподром», далі 15 хвилин тролейбусом № 11.

Політ над Львовом на повітряній кулі

Навіть у теплу пору року багато хто ніколи не наважувався піднятися вгору на повітряній кулі, що вже говорити про такі подорожі взимку! Але саме екстремальний політ залишить незабутні враження. Це 14 лютого назавжди залишиться у вашій пам’яті. Здійснити політ можна у Львові. Причому взимку при ясній погоді можна літати протягом цілого дня.



Вартість: подорож для двох, яка триває близько 4 годин, коштує 6 тис. грн.

Зимова краса тунелю кохання

Чарівність засніженого тунелю кохання привнесе нові барви у ваші почуття. Це найбільш романтичний куточок України, який чув безліч любовних зізнань!



Як дістатися: якщо плануєте свою подорож громадським транспортом, спершу варто дістатися до Рівного. Селище Клевань з неймовірним тунелем знаходиться за 26 км, доїхати можна маршруткою. Також до романтичного куточка можна відправитися в рамках екскурсії – варіантів багато.

До Самбора – до мощей святого Валентина

Українці можуть пишатися тим, що частинка мощей шанованого всіма святого Валентина спочиває в Україні. Невелике містечко Самбір стало місцем паломництва закоханих. Безліч пар з’їжджаються 14 лютого до греко-католицького храму Різдва Пресвятої Богородиці на молебень. Вважається, що той, хто доторкнеться до ковчегу з мощами святого, пізнає справжню любов і знайде щастя.



Як дістатися: до Львова, далі пересісти на маршрутку до Самбора. Або записатися на екскурсію.

Любов у середньовічному замку «Радомисль»

Перенестися до середньовічної казки зовсім не складно. Всього кілька годин у дорозі – і ви господарі королівських покоїв. А ваш замок височіє на гранітній скелі, вдивляючись темними бійницями в чарівні пейзажі ландшафтного парку. Уранці не забудьте здійснити прогулянку до острова кохання.



Як дістатися: потрібно доїхати до Радомишля. Можна скористатися маршруткою, яка курсує від столичної станції метро «Житомирська». В дорозі – 1,5–2 години. Далі до замку довезе міська маршрутка № 2. Також ви можете зупинити свій вибір на екскурсії.

Замок кохання: «Сент-Міклош»

Є в цьому замку якісь невловимі чари. Відлуння великого кохання прекрасної княгині Ілони Зріні, до якої була прикута увага західноєвропейської знаті, не зникло безслідно. Старовинні стіни замку Сент-Міклош пам’ятають драматичні події тих далеких років. Зараз оповитий легендами замок притягує до себе закохані пари. Тут грають весілля і проводять лицарські весільні церемонії, водять таємничими тунелями у світлі справжніх смолоскипів і зізнаються в коханні.



Як дістатися: до Чинадійово, де знаходиться замок Сент-Міклош, можна доїхати зі Львова, Ужгорода чи Мукачева електричкою. А також поряд із селищем проходить траса Київ – Чоп. До цього замку постійно возять групи туристів.

Найбільш квітуча поїздка лютого – оранжерея під Києвом

Немов чарівник махнув своєю паличкою і раз – ти перенісся зовсім до іншої країни. Де немає нудних сірих пейзажів, де все палає барвами літа. І мільйон тюльпанів, фіалок, бегоній та інших яскравих квітів вітають вас в оранжереї. Така подорож обов’язково сподобається дамам – вони так люблять квіти!



Як дістатися: до села Вишневого, що під Києвом, можна дістатися багатьма маршрутками. Наприклад, № 716 від станції метро «Нивки».

Зануритися в морське життя в океанаріумі

Здається, ти опинився під товщею солоної води, але при цьому можеш спокійно розглядати неймовірних мешканців океану. Барвисті коралові ліси, забавні скати і мурени, неквапливі черепахи і зубасті акули живуть у столичному океанаріумі «Морська казка».



Вартість: дитячий квиток – 90 грн, дорослий – 140 грн.

Як дістатися: океанаріум «Морська казка» розташувався в ТЦ «Дитячий Світ», слід вийти на станції метро «Дарниця»

Пограти на льодомобілях, Харків

Льодова арена «Айс Хол» примітна тим, що це, мабуть, єдине місце в Україні, де можна покататися на лбодомобілях (Icemobile). Не знаєте, що це за «звір»? Це веселий атракціон, що дає можливість влаштувати гонки на льоду і зіграти в льодобол! Веселе місце, щоб відпочити з дітьми. На вибір пропонують 4 двомісних льодомобілі і 6 одномісних машин. А крім того, арена відома проведенням безлічі чемпіонатів, льодовими шоу-програмами і нічними дискотеками на льоду.

Вартість: 10 хвилин – 130 грн. Діти до 5 років катаються безкоштовно в супроводі дорослих.

Як дістатися: арена розташована в ТРЦ «Дафі», тому варто доїхати до розважального центру. Наприклад, підійде маршрутка 208е.

«Українська Швейцарія» взимку: Східниця

Шукаєте, де б взяти оздоровчі водні процедури? А в Східниці ви вже бували? Це відомий бальнеологічний курорт, в якому налічується понад 40 джерел! А ще «Українська Швейцарія» славиться надзвичайно красивими пейзажами. Гарне місце, куди поїхати відпочивати в лютому.



Як дістатися: до Трускавця або Борислава поїздом, а звідти до Східниці легко доїхати маршруткою. Або можна скористатися автобусним рейсом зі Львова.

Зимовий Трускавець: СПА-відпочинок та лікувальні води

Ви бачили, яким ошатним стає Трускавець, одягнувшись у святковий білий стрій? Тут ви отримаєте не тільки висококваліфіковану допомогу і лікування водами, а також естетичне задоволення. Прекрасний відпочинок у лютому!



Як дістатися: до Трускавця курсують поїзди з багатьох великих міст України.

На термальні води до Велятина

Де відпочити в лютому в Україні? Є курорт, який не так добре відомий, як термальні води Косино, але це дуже затишніше місце для відпочинку і оздоровлення. Термальні води Велятина цікаві підвищеним вмістом йоду і брому. Місцевий санаторій має у своєму розпорядженні два дорослих відкритих басейни і один дитячий. Сюди відправляються відновити нервову систему, допомогти серцево-судинній системі й опорно-руховому апарату. А неподалік від теплих вод є гірськолижний курорт з п’ятьма трасами.



Як дістатися: до Хуста, далі курсує автобус, у дорозі – 15–20 хв.

На сноутюбінг – у «Сорочин яр», під Полтаву

Любителі сноутюбінгу знайдуть тут все необхідне, включаючи доріжку-ескалатор, що піднімає нагору. Для лижників є дві траси по 300 м кожна. Відпочинок на курорті можна поєднати з відвідуванням Диканьки та її колоритних місць.

Джерело фото: sorochin-yar.com.ua. Автор: Олександр Фостик.

Вартість: користування підйомником – від 15–20 грн (будні/вихідні).

Як дістатися: з Полтави о 10:30, 17:30 (у вихідний ще о 14:00) курсує безкоштовна маршрутка. Останній рейс назад о 21:00. Також можна доїхати рейсовим автобусом. А своїм авто їхати трасою в бік Диканьки, через 1 км після вказівника на Петрівку буде знак «Сорочин Яр». Далі близько 1 км вздовж посадки.

За фігурним катанням – у Дніпро

Парк розваг «Лавина» став місцем для веселого зимового дозвілля. Сюди відправляються за сноутюбінгом та катанням на лижах. А ще тут є каток школи фігурного катання, де можна кататися навіть уночі!

Джерело фото: 101hotels.ru.

Вартість: один раз скористатися підйомником – до 10 грн, провести час на ковзанці – 50 грн у будні. Весь вихідний – 70 грн. Уся ніч – 50 грн.

Як дістатися: до зупинки «Міський очний центр», підійдуть маршрутки № 18, 20 та інші.

Для цінителів сноубордингу – курорт «Водяники», під Черкасами

Якщо вам ліньки їхати до Карпат, пам’ятайте, що неподалік від Черкас є цікавий зимовий курорт. Чотирикрісельна канатна дорога, бугельний підйомник, сноуборд-парк, школа навчання, підготовлені доріжки… А любителі сноубордингу знайдуть тут трампліни і half-pipe. Втомилися від снігу? Лазні з теплими джакузі на відкритому повітрі розфарбують ваше життя.

Джерело фото: vodyaniki.com.

Вартість: один підйом – 30–35 грн. Дітям до 6 років безкоштовно.

Як дістатися: найзручніше своїм авто. Також вранці з Києва і Черкас на курорт відправляється спеціальний автобус.

Пилипець: гірськолижні спуски і зимовий водоспад

А ви знаєте, що відрізняє Пилипець від інших зимових курортів Карпат? Тут знаходиться найдовша канатна дорога – понад 1,5 км. Курорт, що розкинувся на березі гірської річки, вважається одним з кращих для фрірайдерів. А також підходить для позатрассової їзди і сноубордистів. Якщо опинитеся на цьому курорті, не проґавте можливість помилуватися зимовим водоспадом.

Джерело фото: wikipedia.org, автор – Krasnickaja Katya.

Вартість: 70 грн за підйом на кресельному підйомнику. Скі-пас на день – 400 грн.

Як дістатися: наприклад, поїздом Київ – Чоп до станції Воловець, а далі пересісти на автобус і подолати 15 км.

Дегустуємо коньяк і вина «Шабо»

Щоб лютий не поступався січню за «градусом» і колоритом, можна зазирнути у виноробні господарства. Наприклад, Центр культури вина «Шабо». Перед вами постануть стародавні підвали, велетенські сховища вина, Коньячний і Шампанський двори, незвичайний фонтан Діоніса… І, звичайно, дегустації напоїв, а їх у господарстві більше 80! Ось куди поїхати в лютому!

Джерело фото: Odessa Business News.

Вартість: базова екскурсія (1,5 год) без дегустації – 180 грн, з дегустацією – 240 грн.

Як дістатися: доїхати з Одеси маршруткою, або дістатися електричкою до Затоки, а далі пересісти на маршрутку.

За свіжим сиром – до Закарпаття, сироварня «Бараново»

Свіжоприготований сир, зроблений з найсвіжішого закарпатського молока – такий делікатес ви знайдете в сироварні «Бараново». Її господарі із задоволенням проведуть екскурсію. Тут на сучасному обладнанні за автентичними рецептами готують 15 різних видів молочної продукції!

Джерело фото: baranovo.org.

Вартість: 50 грн за екскурсію.

Як дістатися: з Мукачева чи Ужгорода до Хуста, звідти всього 6 км маршруткою Хуст – Іза.

За кельтськими частуваннями – у Мукачево

Спершу ви потрапите в тропіки з гранатами, інжиром, лимоном і бамбуком, а потім спуститеся в глибокий підвал, вирубаний у скельній породі… І все для того, щоб в атмосферній обстановці скуштувати кельтську кухню та напої. «Кельтський двір» – єдина на Закарпатті садиба зеленого туризму, що пропонує таке дозвілля. Тут розливають ель, збитень, сидр, грапу, віскі, шнапс і настоянку на 60 травах!

Джерело фото: Transcarpathian Truth.

Як дістатися: «Кельтський двір під Ловачкою» розташований на вулиці Підлавочній, на околиці міста Мукачево.

А ви вже знаєте, чим розфарбуєте сірий лютий?

ВСВІТІ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини