Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:59:43

Чергова група журналістів отримала картки першого рівня акредитації для роботи на передовій в районі АТО

26.01.2017   13:31Агенцiя

25 січня, на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України в смт Десна Чернігівської області завершився практичний етап триденних курсів із підготовки цивільних журналістів.

Вже традиційно вони проводяться для представників центральних та регіональних телевізійних каналів, Інформаційних агенцій та Інтернет-видань, які висвітлюють хід проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Головною метою курсів є впорядкування процедури допуску представників цивільних ЗМІ на військові об’єкти в районі проведення АТО, збереження життя та здоров’я військовослужбовців, представників ЗМІ та мирного населення, попередження витоку інформації з обмеженим доступом.

Протягом перших двох днів представники українських медіа вивчали структуру, функції і завдання сектору безпеки і оборони України, нормативно-правову базу діяльності Збройних Сил України, військову термінологію та порядок взаємодії з офіцерами прес-структур АТО.

На навчальних місцях полігона слухачі курсів опановували елементи тактичної медицини, ознайомлювались із правилами поводження з вибухонебезпечними предметами, тренувалися виконувати дії, спрямовані на збереження власного життя та здоров’я під час ворожих обстрілів із різних типів озброєння.

По завершенні занять журналісти отримали картки першого рівня акредитації, що передбачає їхню подальшу роботу в районі проведення АТО та дозволяє виконувати редакційні завдання безпосередньо на передовій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини