Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:27:02

Смачні рецепти вихідного дня: 5 цікавих рецептів з картоплі

04.12.2016   10:30Агенцiя

Картопля - універсальний продукт, без якого наш раціон харчування був би неповним. Але іноді ми забуваємо, що з неї можна готувати не тільки звичайні гарніри і супи.

Картопля і часник

Печена картопля - безпрограшний варіант. А якщо додати до неї пару нових штрихів, вийде щось оригінальне. Візьмемо кілька картоплин середнього розміру, ретельно промиємо і обсушити. Зробимо на кожній з них кілька тонких поперечних розрізів. Обсмажуємо в маслі пару зубчиків товченого часнику з додаванням солі і перцю. Цією сумішшю ретельно промазуємо всю картоплю. У кожну додаємо лавровий лист і вкладаємо такі собі фаршировані картоплини на змащене маслом деко. Ставимо картоплю в розігріту до 200 ° C духовку і залишаємо на півгодини, після чого гарячу подаємо до столу.



Картопляний омлет

Картопля і яйця - вдале поєднання, з яким можна імпровізувати постійно. Для початку поріжемо кубиками 5 середніх картоплин і обсмажуємо їх з кільцями цибулі у великій кількості масла. Тим часом збиваємо 5 яєць з 1 ст. л. молока, 1 ст. л. борошна, приправами і зеленню. За допомогою шумівки виловлюємо картоплю, даємо їй обтікти і з'єднуємо з яєчної масою. Акуратно виливаємо її на розігріту сковороду з маслом і, не перемішуючи, смажимо на повільному вогні. Як тільки омлет підрум'яниться знизу, перевертаємо його на іншу сторону і витримуємо на вогні ще кілька хвилин. До столу подаємо, посипавши зеленню.



Картопля з пивом.

Мова не про чіпси або фрі, а про картопляний шніцель. З'єднаємо склянку борошна з половиною склянки світлого пива, 1 ст. л. масла, дрібкою солі і добре замішуємо тісто. Залишимо його на 30 хвилин в теплому місці, після чого введемо збитий яєчний білок. А поки тісто підходить, очищаємо 8 великих картоплин і ріжемо їх кружальцями завтовшки 0,5 см. Кожен натираємо сіллю, змащуємо гірчицею, занурюємо в готове тісто і відправляємо на сковороду з маслом. Як тільки картопляні кружечки подрумянились з обох сторін, викладаємо наступну партію. Подавати такі шніцелі найкраще з холодною сметаною або грибним соусом.

Картопляна запіканка

Дуже вишукану пару картоплі складуть вершки. Ріжемо 7-8 картоплин тонкими кружечками і гарненько їх просушуємо. Глибоку форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо в неї подрібнений часник, кружечки картоплі, додаємо сіль і перець. Поливаємо вершками і вкриваємо тертим сиром. Повторюємо цю процедуру стільки разів поки не викладемо всю картоплю і таким чином не заповниться вся форма. Завершуємо тертим сиром, поливаємо все склянкою молока. Випікаємо блюдо при температурі 200 ° C протягом години. Потім заливаємо його сумішшю з одного збитого яйця і 1 ст. л. вершків. Знову відправляємо блюдо в духовку і витримуємо його ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки.



Картопляне суфле - смачне і оригінальне блюдо, яке завжди прикрасить ваш стіл. Відварюємо 4 картоплини в підсоленій воді і розминаємо їх в пюре. Додаємо 100 г порізаної кубиками шинки, 4 сирих жовтки, 75 г сметани, сіль і приправи за смаком. Ретельно змішуємо отриману масу і додаємо 4 збитих білка. Невеликі формочки для суфле змащуємо топленим маслом, посипаємо панірувальними сухарями і заповнюємо картопляним пюре з шинкою. Зверху посипаємо тертим сиром. Розігріваємо духовку до 180 ° C, ставимо в неї формочки і випікаємо 20-25 хвилин. Перед подачею прикрашаємо суфле свіжою зеленню.



Сподіваємося, наші рецепти допоможуть вам поглянути на картоплю з нового боку і приготувати щось незвичне.

До теми: Цікаві факти про картоплю. ІНФОГРАФІКА

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини