Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:34:20

10 корисних фактів про корицю

06.11.2016   17:14Агенцiя

У традиційній китайській медицині кориця ще здавна використовувалася при застудних захворюваннях, метеоризмі, нудоті, діареї.

Вона також застосовувалася для покращення енергії Ци, особливо корисна для тих, хто відчуває жар у верхній частині тіла, але має холодні ноги.

Встановлено – якщо щодня їсти приблизно дрібку порошкової кориці, можна знизити цукор в крові, і підвищити, тим самим, активність інсуліну. Кориця також допомагає і покращує процес травлення, підсилюючи виділення шлункового соку і тим самим, забезпечуючи стабільну роботу кишечнику.

Кориця корисна для всіх тих, хто навчається, для офісних працівників, спортсменів та для водіїв-далекобійників. Адже її аромат бадьорить, активізує розумову активність, стимулює нервову систему і покращує концентрацію уваги і пам`яті. І навіть знімає втому.

Кориця, посипана на скоринку хліба, знижує рівень холестерину і розріджує кров. А ще це надійне джерело марганцю, заліза і кальцію.

Корицю не варто споживати вагітним, людям із високим тиском. Не збільшуйте дози кориці у стравах – це може призвести до підвищеної збудливості та прискореного серцебиття.

Ефірна олія кориці омолоджує і тонізує шкіру. Щоб уникнути передчасного старіння, фахівці рекомендують 1 краплю ефірної олії кориці додавати в крем. Якщо хочете очистити шкіру обличчя від прищиків та вугрів – змішайте 1 чайну ложку кориці з 2 ст. ложками якісного меду і нанесіть на шкіру обличчя. Змийте хвилин через 15 теплою водою. Курс 2-3 тижні.

Кориця допомагає і схуднути. Для цього візьміть порошкову корицю та мед у пропорціях 1:2. Насипте корицю в склянку, залийте кип’ятком і залиште на півгодини настоюватися. Коли настій охолоне, додайте мед, і поставте в холодильник до ранку. Ваш цілющий чай на наступний день готовий. Перед сніданком випийте половину, а другу половину – вже аж перед сном.

Щоб волосся було міцним та краще росло – змішайте 2 краплі ефірної олії кориці з 2 ст. ложками оливкової олії. Втерти в шкіру голови за 30-40 хвилин до миття голови. Далі змивайте звичним шампунем.

Боремось із целюлітом та омолоджуємся у ванні з корицею. Для цього 3-4 краплі ефірної олії кориці додайте у воду. Зауважте, вода у ванній не повинна перевищувати +38 С градусів. Тривалість перебування у такій купелі 15 хвилин.

Робимо скраб для тіла. Візьміть 0,5 склянки оливкової олії і додайте в нього 1 ч.л. кориці і 1 ст.л. коричневого цукру. Станьте під теплий душ, змочіть шкіру водою, а потім легкими, масажними рухами обробіть шкіру отриманою сумішшю. Якщо у вас нормальна або жирна шкіра, після процедури змийте залишки скрабу за допомогою гелю для душу, а якщо шкіра схильна до сухості – просто обполосніть тіло без використання додаткових косметичних засобів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини