Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:29:05

Ніжин запрошує на Фестиваль огірка

17.09.2016   10:45Агенцiя

Свято каштана - у Франції, томатний фестиваль - в Іспанії, гарбуза – в Австрії, кавуна - на Херсоншині, Огірка – у НІЖИНІ, в Україні, на Чернігівщині!

Більш 350 років по світу йде слава про ніжинські огірки.

Чумацькими обозами, а потім і вагонами розходилися діжки з огірками і несли вони ім’я Ніжина аж до європейських столиць, тож кому, як не ніжинцям поширювати заслужену славу ніжинських  огірків та примножувати традиції рідної землі, надбання предків, які століттями зберігали його ексклюзивність.

17 вересня в  рамках  відзначення Дня міста Ніжина у Шевченківському парку  проводиться IV-й  фестиваль  «Його величність,  Ніжинський огірок».

Програмою передбачено презентації творчих територій, виставок, цікаві конкурси, дегустації, сюрпризи та  цікава концертна програма.

Ніжинці знають і зберегають  секрети солінь, передаючи їх із покоління в покоління. У цьому році  народним голосуванням на майданчику «Найсмачніший огірок» обиратимуть  кращі  огіркові соління. А для  тих, хто присмачить усе це національним колоритом, українським гумором, додасть фантазії та самобутності, готуються подарунки  від ніжинського майстра-бондаря та організаторів свята. Тож чекаємо  усіх бажаючих взяти участь у конкурсі!

Фестивальна програма розпочинається  з 11-ої години.


"В Нежине, вынырнув из-под колес вагона, с таинственным и взбудораженным лицом выскакивает мальчишка. Под мышками у него два бочонка с солеными огурцами.
- Пятнадцать лимонов! – пищит мальчишка.
- Давай их  сюда! – радостно кричит пассажиры, размахивая деньгами….. Пассажиры устремляються  в погоню за нежинскими огурцами и покупают их без нарушения правил и с нарушением таковых."

Михаил Булгаков «Путевые заметки»(1923 г)

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини