Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:28:08

10 корисних порад, як заморожувати продукти

31.07.2016   18:46Агенцiя

Дієтологи давно довели, що найкращий, найбезпечніший спосіб довготривалого зберігання продуктів – це заморожування.

Сучасні холодильники оснащені такими морозильними камерами, що правильно заморожувати продукти там можна у будь-яких кількостях, навіть відрами. Однак у розмороженому вигляді смакує не все і не всім. Як уникнути типових помилок, щоб потім не довелось «морозитись»? Пропонуємо 10 корисних порад, як правильно заморожувати різні продукти.

1. Ягоди та фрукти



Фрукти краще заморожувати вільно розкладеними на пергаментному папері і тільки після цього класти в пакети для заморозки. Або ж відразу заморозити нарізані шматочки, фасовані маленькими порціями, щоб діставати їх у той момент, коли вам приспічило приготувати ягідний десерт чи смузі. Також заморожені шматочки фруктів можна додавати в коктейлі замість кубиків льоду.

2. Сир



Можна заморозити великий шматок сиру, після розморожування він не буде розсипатися. Або ж заморозити сир, порізаний на шматочки, щоправда, їх варто пересипати кукурудзяним крохмалем чи борошном, щоб під час розморожування скибочки не злипалися. Так само можна заморозити і тертий сир – дуже зручно відкрити контейнер або мішок для заморозки, зачерпнути кілька ложок сиру і присипати ним домашню піцу.

Так само добре переносить заморожування і кисломолочний сир. Просто запакуйте його в щільний пакет і покладіть у камеру. При розмороженні виділиться трішки сироватки, але її можна просто злити.

3. Варений рис



Щоб не чекати довго, поки приготується рис (особливо коричневий рис, який вариться близько 50 хвилин), його доцільно зварити заздалегідь і заморозити. Розморожений рис можна підсмажити, додати до супу чи запіканки. Час готування скоротиться десь на годину (включаючи варіння, промивання і замочування).

4. Томатна паста



Подрібнені мʾясисті стиглі помідори потушкувати на невеликому вогні з додаванням часнику, свіжих трав і оливкової олії близько 3-х годин. Коли суміш охолоне, покласти її в пакети для заморозки — небагато, на одну порцію. Така томатна паста просто фантастична у будь-якому соусі до спагеті, у супах, в овочевих чи у мʾясних стравах.

5. Пісочне тісто для печива



Тісто для печива можна заморозити на пергаменті і зберігати в пакеті для заморозки. Можна розділити його на окремі порції або відразу надати йому певної форми. Уявляєте, як зручно: використовуючи це тісто, можна приготувати печиво за лічені хвилини, без брудного посуду і столу.

6. Пироги



Якщо яблучного пирога вийшло забагато, а їсти його вже несила, можна загорнути його в папір для заморозки, помістити в пакет, покласти у морозилку і… забути про нього на місяць-два. Коли захочеться поласувати солоденьким до кави, поставити пиріг в розігріту духовку (близько 180 градусів) на 5 хвилин і дістати, як щойно спечений.

7. Молоко і сік



Залишки молока, які ви не збираєтеся перетворювати на кефір, можна заморозити. Так само можна і зберегти найбільше вітамінів у свіжовичавленому соку. Тільки треба підібрати пластикову пляшку відповідного обʾєму і не наповнити її не по вінця, оскільки заморожені рідини розширюються. Розморожені молоко і сік слід добре перемішати і можна використовувати за рецептом. Або просто випити.

8. Сік лимона і цедра



Якщо вичавити лимон чи лайм у формочки для льоду і заморозити, то в будь-який час під рукою буде свіжий цитрусовий сік, який можна використовувати для коктейлів, соусів та випічки. Так само можна заморозити і цедру, а потім подрібнити і додати в тісто.

9. Зелень



Ароматну зелень можна заморозити у формочках для льоду, додавши трішки води, бульйону або олії, а потім увесь рік використовувати для соусів, супів, тушкованого м’яса чи навіть салатів, беручи по кілька кубиків. Дуже зручно!

10. Домашні напівфабрикати



Так, все це можна купити у найближчому супермаркеті, але про якість та й смакові властивості цих продуктів годі й казати. Куди краще можна заморозити напівфабрикати у домашніх умовах. Свіжу рибу або шматок мʾяса розрізати на невеликі шматочки, обваляти в яйці, борошні або панірувальних сухарях, викласти на тацю і покласти в морозильну камеру. Коли терміново і швидко треба зготувати обід і вечерю – просто дістати і підсмажити. Щоправда, часу на смаження знадобиться більше – хвилин так на пʾять.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини