Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:16:21

"Золотий берег" забезпечить комфортний відпочинок для чернігівців та гостей міста

25.06.2016   10:46

Міський пляж Чернігова "Золотий берег" відтепер матиме все необхідне для повноцінного цивілізованого відпочинку чернігівців та гостей міста. На сьогодні ще продовжується активна робота по його облаштуванню.

Начальник КП «Паркування та ринок» Сергій Гарус прокоментував проведення значного комплексу робіт з реконструкції і благоустрою зони пляжу, її технічного обладнання з метою забезпечення комфорту та безпеки відпочиваючих. Так, за його словами, для підсипки берегу Десни у межах пляжу "Золотий берег" завезено кварцовий білий пісок з Голубих озер  Ріпкинського району. Вже встановлено спортивний майданчик, батути для дітей, облаштована волейбольна площадка, розпочато спорядження дитячого майданчика.  Крім того, проводиться робота по монтажу нових зручних кабінок для перевдягання.

Вже з перших сонячних літніх днів "Золотий берег" став улюбленим містом відпочинку чернігівців. Зокрема, минулими днями на міському пляжі проводили своє дозвілля біля двох тисяч відпочиваючих.

Значно збільшена пляжна зона для засмагання та відпочинку біля води. До послуг відпочивальників –новенькі шезлонги для приймання сонячних ванн та просторі парасолі, що захищатимуть у літню спеку. Також, встановлені нові сміттєзбірники. Втім, як повідомив Сергій Гарус, за дорученням міського голови Владислава Атрошенка невдовзі ці сміттєзбірники будуть замінені на більш місткі, адже кількість відпочиваючих з кожним днем зростає. Тож, для збереження чистоти та охайності пісчаного берегу і зеленої зони гостріше постає проблема збору сміття на території пляжу.

Зокрема, минулими вихідними днями на міському пляжі проводили своє дозвілля біля двох тисяч відпочиваючих.

Облаштуванням міського пляжу, Чернігівська міська влада прагне привернути увагу жителів та гостей міста до стандартів цивілізованого, культурного дозвілля на березі Десни та бережливого ставлення до природи заради отримання більш якісного рівня відпочинку.

У травні місяці проведено обстеження акваторії дна міського пляжу, під час якого з дна річки водолази підняли авіаційну бомбу. Це осколкова бомба часів Другої Світової війни АО-2,5 РТМ, яка знаходилася за декілька метрів від берега. Бомбу вивезли за місто та знешкодили.

На жаль, раніше завершити роботи по облаштуванню міського пляжу завадили дощі та несприятливі погодні умови, втім офіційне відкриття оновленого після облаштування пляжу попередньо заплановане на 1 липня.

Після завершення всіх робіт буде оформлено паспорт на відкриття пляжу "Золотий берег".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини