Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:55:37

Викинути не можна приготувати: 9 рецептів, як використати підсохлий хліб

31.01.2016   12:22Агенцiя

Хто ж не полюбляє відкраяти і з’їсти шматок ароматної свіжої, щойно спеченої булочки!

А не раз буває так, що жадібно накупляємо чи напечемо цілий мішок, з’їсти не встигаємо і потім не знаємо, куди подіти підсохлий хліб, булку чи багет, бо хоч вони й повністю їстівні, а їсти їх зовсім не хочеться. Окрім того, що з них можна зробити панірувальні сухарі чи використати у приготуванні котлет, пропонуємо вам ще 9 рецептів страв, які дадуть друге життя підсохлому хлібу.

1. Французькі тости

Інгредієнти: батон, багет або білий хліб, склянка молока, 2-3 яйця, ванільний цукор за смаком, фрукти.

Рецепт. Збити яйця, молоко і ванільний цукор. В отриману суміш вмочати скибочки порізаного багета чи батона і обсмажувати з обох боків. Подати зі шматочками фруктів та згущеним молоком або розтопленим шоколадом.


2. Гарячі бутерброди з сиром

Інгредієнти: батон, твердий сир, помідори.

Рецепт. Порізати батон на скибочки, покласти на кожну по кілька тоненьких кружалець помідорів та посипати натертим сиром. Запікати в духовці до отримання рум’яної скоринки.


3. Часниковий пиріг

Інгредієнти: батон, 2 зубчики часнику, 100 грамів масла, зелень.

Рецепт. Батон чи багет надрізати навпіл вздовж, але залишити 1 сантиметр до краю. Подрібнений часник і порізану зелень змішати з м’яким маслом і намастити батон всередині. Загорнути батон у фольгу і запікати протягом 15 хвилин при температурі 180º.

4. Яєчня в гнізді

Інгредієнти: батон, яйця, сіль і перець за смаком.

Рецепт. Порізати батон на скибки, вийняти з кожної серединку щоб залишились лише бортики. Покласти скибки батона на розігріту сковорідку, всередину розбити яйце, посолити, поперчити і смажити, поки знизу не з’явиться золотава скоринка. Якщо не любите рідкий жовток, можна перевернути і підсмажити з іншого боку.

5. Швидкий сніданок

Інгредієнти: батон (багет або білий хліб), 3 яйця, 3 столові ложки молока, ковбаса, шинка чи сосиски, базилік, щіпка приправи карі, сіль і перець за смаком.

Рецепт. Збити виделкою яйця з молоком, додати сіль, перець, карі, базилік і ретельно вимішати. Порізати батон і шинку невеличкими шматками і додати в яєчну суміш, все добре вимішати і вилити отриману масу на розігріту сковорідку. Смажити під кришкою до отримання рум’яного кольору. Або викласти у форму і запекти.

6. Запечений багет із сиром

Інгредієнти: несвіжий багет, 200 грамів твердого сиру, 100 грамів масла, 4 зубчики часнику, зелень петрушки і кропу.

Рецепт. Сир потерти на грубій тертці, подрібнити часник і зелень. Все з’єднати з м’яким маслом, ретельно вимішати. В батоні зробити глибокі надрізи, які щедро наповнити сирною сумішшю. Загорнути у фольгу і поставити в духовку. Запікати при температурі 200º протягом 15 хвилин, а потім розкрити фольгу і повернути в духовку ще на 5 хвилин.

7. Грінки з беконом

Інгредієнти: батон, 2-3 яйця, 2 помідори, декілька смужок бекону (або ковбаси), сіль, перець, маслини за бажанням.

Рецепт. Яйця посолити, поперчити і ретельно збити. Порізати батон брусочками, умочити в яйце, обгорнути беконом і викласти на деко. На кожен шматок батона покласти порізані помідори і маслини. Помістити в духовку на 10 хвилин при температурі 180º.

8. Хлібні кнедлики

Інгредієнти: несвіжий батон, 1 яйце, 3 столові ложки молока, 1 цибулина, петрушка, сіль і перець.

Рецепт. Подрібнити батон до невеликих крихт, можна змолоти у блендері. Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотистого кольору. З’єднати подрібнений батон, смажену цибулю, дрібно порізану петрушку, сіль, перець, молоко, яйце і вимішати до однорідного фаршу. Викласти отриману суміш на харчову плівку і сформувати ковбаску, міцно зв’язати по краях. Покласти в каструлю з киплячою водою і варити 20-30 хвилин. До столу подавати, порізавши на шматочки, разом із соусом.

9. Пудинг із батона

Інгредієнти: батон, 4 яйця, півсклянки родзинок, півлітра молока, 50 грамів масла, 3 столові ложки цукру, кориця за смаком.

Рецепт. Порізати батон скибочками завтовшки з палець і викласти у форму для запікання, присипати корицею. Яйця збити з молоком і цукром, додати родзинки і залити отриманою сумішшю порізаний батон. Форму закрити плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин. Дістати і поверх пудингу розкласти пластинки масла. Поставити в розігріту до 180º духовку, запікати до рум’яної скоринки.

А що ви готуєте з підсохлого батона, багета чи то білого хліба? Поділіться в коментарях власними рецептами.

http://jisty.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.