Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:58:29

Застосування цибулі для лікування та профілактики

06.12.2015   17:19Агенцiя

Здавна люди використовували цибулю для лікування багатьох захворювань. Цей овоч багатий сіркою, а також має антибактеріальні та антисептичні властивості.

1. Заспокоює носові пазухи

Можете просто закинути голову назад і покласти зверху на ніс пару часточок лука. А можете нарізати його, висипати в тарілку, накрити голову рушником і вдихати сапах цього овоча. Так, процедура не найприємніша, але ніс прочищає відмінно!

2. Заспокоює кашель

Перш, ніж бігти в аптеку і витрачати гроші на сироп від кашлю, чому б не зробити вдома свій власний сироп? Берете 1 червону цибулю, 1/2 головки часнику і стакан цукру. Всі інгредієнти перемішуєте в блендері і заливаєте стаканом меду. Щільно закриваєте кришку і ставите в холодильник на 8-12 годин. Після цього його можна пити - по одній чайній або столовій ложці за раз. Не дивлячись на неприємний смак, суміш допомагає моментально.

3. Позбавляє від нудоти

Якщо вас раптом нудить і у вас є в холодильнику цибулю, то терміново йдіть на кухню. Дістаньте головку цибулі, розріжте її навпіл і прикладіть кожен шматок до пахв. Потримайте їх там пару хвилин. Нудота пройде.

4. Зупинка кровотечі

Якщо ви зробили поріз на шкірі і не знаєте, що робити, прикладіть до рани марлю, в яку будуть замотані кілька шматочків цибулі. Кров зупиниться. Якщо повторювати цю процедуру постійно, рана буде загоюватися швидше.

5. Усуває неприємний запах ніг

Цибуля має потужні антигрибкові властивості. А якщо ваші ноги видають специфічний запах, коли ви знімаєте взуття після довгого дня, значить, у вас грибок. Натирайте ступні цибулею протягом десяти хвилин, а потім помийте ноги в теплій воді. Якщо є можливість, повторюйте цю процедуру тричі на день. Запах зникне буквально за два-три дні.

6. Укуси комарів

Якщо у вас свербить шкіра, коли вас кусає комар, просто прикладіть до місця, яке свербить, половину цибулі. І все пройде.

7. Позбавтеся вушної інфекції

Кожен, хто хоч раз відчував біль у вусі, знає, яке це пекло. Зазвичай, щоб позбавитися від болю людина готова зробити що завгодно. Так чому б йому просто не розмістити у вухах шматочок цибулини? Вона має протизапальний ефект.

8. Бореться з мігренню

Якщо вас мучить мігрень, повторіть процедуру, що і в попередньому пункті, перед сном. Нехай шматок цибулі лежить у вушних раковинах до ранку.

9. Зменшує прищі та запалення

Спеціалізовані ліки, що рятують від чорних крапок і прищів, коштують досить дорого. Ось альтернатива: змішайте одну подрібнену середню цибулину і 1/2 склянки меду. Тримайте суміш на повільному вогні, поки вона не перетвориться в густу пасту. Змащуйте нею ті ділянки шкіри, де регулярно з'являються прищі.

10. Перешкоджає випаданню волосся

Сірка, якої багато у цибулі, запобігає втраті волосся. Так що спочатку вичавлюйте з цибульного головки сік, а потім, коли миєтеся, рясно поливайте цим соком голову. Коріння волосся серйозно зміцняться, але запах цибулі може стати вашим супутником.

11. Цибуля може зменшити шрами

Це, звичайно, диво, але хірургічні рубці дійсно можна робити менш помітними за допомогою цибулі. Просто регулярно натирайте ним потрібну ділянку шкіри.

Ці поради звичайно обіцяють диво, але варто спочатку перевірити їх дію на невеличких ділянках шкіри, щоб запобігти появі алергічної реакції. Так само як і варто пам’ятати, що самолікування може призвести до різних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини