Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:31:22

29 серпня - Міжнародний день дій проти ядерних випробувань

29.08.2015   10:05Агенцiя

З того часу , як прогресивна наукова думка досягла розуміння того , що атом і сам по собі має дуже потужні сили , настала абсолютно нова ера в історії нашого розвитку.

Користь і шкода, які супроводжували вчених, розробників технологій практичного використання ядерної енергії, були очевидні із самого початку. Мирний атом - досить умовне визначення. Обережність і забезпечення максимальної безпеки, - ось ключові моменти, що супроводжували і до цих пір супроводжують вчених у роботі з цими «тонкими» матеріями. Але так було не завжди.

Наша історія, на жаль, знає і ті часи, коли політична доцільність, що живиться страхом і недовірою, штовхала людину на відверте нехтування елементарними людськими цінностями. Так сталося і на прикінці першої половини XX століття.

Створення ядерної зброї нарешті дозволило людству відверто заявити про нову для себе, але дуже катастрофічну можливість - можливість свого повного самознищення. Холодна війна другої половини XX століття внесла остаточну ясність у цьому питанні і змусила нас замислитися про своє «примарне» майбутнє.

Ядерні випробування, підземні і атмосферні, підводні і навіть за межами нашої атмосфери, але в межах нашої матінки землі, всього їх було в XX столітті близько 2-х тис. 84-х, несли людству відвертий шкоду. Про це неодноразово заявлялося, і навіть на найвищих рівнях: навіщо нам воювати між собою, коли такими темпами, котрими проводяться ядерні випробування ми прирікаємо себе на вимирання вже дуже скоро.

Розуміння і політична воля у необхідності припинення подібного ставлення до навколишнього середовища та природи самої людини пройшло лише з наступом нового тисячоліття. 2-го грудня 2009-го року на 64-й сесії, поважної міжнародної структури, Генеральної асамблеї ООН, в резолюції № 64 /35, - 29-е серпня було оголошено Міжнародним днем дій проти ядерних випробувань .

Не можна сказати, що спроби припинити подібні згубні дії по відношенню до життя і здоров’я людей, нашої природи і навколишньому середовищу, не робилися і раніше, адже із закінченням «холодного» протистояння і новітньої світової конфігурацією, вирішення цих питань активно просувалася більшістю найпотужніших ядерних держав.

Будемо сподіватися, що цього разу нарешті з’явиться можливість досягти повного і остаточного, а головне - наймудрішого рішення цих проблем.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини