Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:59:55

Чернігівські діти на позитиві повернулися з "Артеку"

29.06.2015   12:25Агенцiя

Минулими вихідними на чернігівських Валах радісно зустрічали першу групу дітей, що повернулися з відпочинку в «Артеці».

Так, це саме той славнозвісний міжнародний табір «Артек», який 90 попередніх років працював у Криму. На жаль, через незаконну анексію півострову керівництву табору довелося шукати інше місце дислокації. Зупинилися на мальовничих лісах та озерах під Києвом.

Нагадаємо, що два тижні тому, за ініціативи та підтримки Сергія Березенка, 30 чернігівських дітлахів поїхали на оздоровлення до Пущі-Озерної. У першому заїзді були  діти, чиї батьки брали участь в АТО, переселенці, малеча з багатодітних сімей. Словом ті, хто сьогодні найбільше потребує оздоровлення, відпочинку та уваги.

Юні артеківці повернулися додому з позитивним настроєм, купою гарних вражень та емоцій, новими друзями та знаннями.

– Я дуже радий, що ви повернулися з табору з такими гарними емоціям, - звернувся до дітей Сергій Березенко. – Для нас це був певний ризик, адже «Артек» вперше приймав дітей не в Криму. Я знаю, що вам не хотілося їхати з табору. Тому сподіваюся, що «Артек» знову гостинно вас зустріне вже у наступному році.

Дуже задоволеними тим, що діти отримали змогу відпочити у таборі, були батьки.

– Емоції мене просто переповнюють, - розповіла нам Олена Белеванцева, яка відправляла до табору свого сина Олексія. – Всю дорогу з Києва діти співали пісні, частушки, речитативи. Всю дорогу в автобусі відчувалась ейфорія, щастя та радість. За словами жінки, вона мала можливість подивитися на умови, в яких жили діти. – Пройшлася корпусами табору, побачила прекрасний сосновий бір, озеро, лебедів. А який запах у тамтешній столовій. Дітей після відпочинку не впізнати. Дякуємо Сергію Івановичу за чудовий відпочинок для дітей, - додала пані Олена.

У Пущі-Озерній дітям забезпечили чудові умови відпочинку: величезна територія, озера з піщаними пляжами, дитячі та спортивні майданчики, човникова станція, басейн, різноманітні гуртки, п’ятиразове харчування та комфортні умови проживання. Окрім того, діти мали можливість, за необхідності, підлікуватися.

- У таборі було дуже круто, - розповів Олексій Белеванцев. – Ми багато купалися, розважалися, танцювали. Брали участь у різноманітних конкурсах, ходили на всілякі гуртки, їздили на екскурсію до Києва. До нас з концертом приїздила Тіна Кароль. Відпочинок був просто супер. Шкода, що два тижні так швидко пролетіли.

Це був перший та не останній заїзд чернігівців до «Артеку». У передвиборчій програмі Сергія Березенка питання відпочинку та оздоровлення дітей з Чернігова посідає одне з провідних місць. Тому наші хлопчаки та дівчатка ще неодноразово вирушатимуть на відпочинок, не тільки до «Артеку», а й в інші табори. Наприклад, наступного тижня група дітей відправиться до Гутів, селища на Івано-Франківщині. 

– Ми докладемо максимум зусиль, аби оздоровити якомога більше дітей з Чернігівщини, - пояснив Сергій Березенко.   

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.