Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:40:56

Благодійне об‘єднання "Укроп" та троє стронгменів України зрушили з місця 60 тонн

29.06.2015   11:18Агенцiя

Троє найвідоміших силачів України прославили Чернігів на всю Україну у цю суботу 27 червня. Двоє Олександрів – Лашин та Пеканов, а також Віктор Юрченко довели: українська чоловіча міць – таки надійна сила.

Якій двічі підкорюється навіть важелезний будівельний кран.

Завдяки благодійному об‘єднанню «Укроп» у Чернігові в самісінькому центрі міста – на Красній площі – троє стронгменів готувались поставити  світовий рекорд, про який мріяли кілька років. На захід завітав і кандидат в народні депутати по 205 округу Геннадій Корбан.

Геннадій Корбан:

- Наші богатирі – це не лише спорт, це здоров‘я і наш захист. Я впевнений, що богатирі подужають усі поставлені задачі. Вони – наша надійна сила, на рахунку якої ще багато рекордів світового ґатунку.

Такого не побачиш більше ніде в світі: троє чоловіків – чернігівець, маріуполець та черкащанин голіруч, за допомогою лише канату по асфальту протягли двадцять два метри кран вагою понад 45 тонн. Це справді дивовижне видовище фіксували камери телеканалів, а також на власні очі бачили понад тисячу городян. Рекорд також офіційно внесений до Книги рекордів України.

Однак навіть такої переконливої демонстрації сили стронгменам видалося мало. Представник національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій пояснює журналістам:

- Зараз вага буде збільшена на 15 тонн і хлопці будуть тягти ще й величезну бетономішалку!
Представники «Книги рекордів» жартують:

- А зараз усі будуть допомагати штовхати машину назад.

У натовпі гумор зрозумілo:

- Для цього знадобиться десь чотириста чоловік!

П‘ять хвилин перепочинку і кілька слів підтримки від Геннадія Корбана – і  Олександр Лашин, Олександр Пеканов та Віктор Юрченко знову вхопилися за канати. Ривок і…перемога!
Рекорд 60 тонн, протягнутих 22 метри встановлений! І спортсмени і містяни в захоплені.

А десятирічні хлопчаки, які дивилися на дужих стронгменів, тепер точно знають – хто в них буде за взірець:

- Хочу бути такими як вони – сильним, здоровим, міцним!

- Вони прославили Чернігів, це супер! Я такого ще не бачив! Це неймовірно!

Подружня пара, яка більша стримана у проявах емоцій, теж у захваті від видовища:

- Ми вдячні і пишаємося нашими силачами - Пекановим, Лашиним та Юрченко! Вони подарували місту цей рекорд. Це – класна реклама для Чернігова, адже тут живуть і тренуються найсильніші чоловіки планети. Молодці! Так тримати!

Олександр Лашин з Маріуполя ледь переводячи подих описує нюанси складного рекорду:

- 60 тонн ще ніхто не тягнув так, як робили це ми. Раніше тягнули по драбинах, прокладених по землі, по конструкціях, по опорах, а по асфальту лише за допомогою канату – ми перші! Тим більше, що наша збірна виграла чотири світові змагання стронгменів і цим довела, що в Україні живе найсильніша нація на планеті. Я дуже вдячний Геннадію Корбану – людині надзвичайній і сильній духом за підтримку та допомогу. Без нього нічого цього б не було. Дорогі чернігівці, ми дякуємо і вам, що ви прийшли і підтримали нас! Все що ми робимо – це лише для вас!

Богатирі кажуть: встановлення таких рекордів – це результат 20-річної праці у залі, нескінченних тренувань.

Геннадій Корбан:

- Я пишаюсь тим, що також посприяв цій надзвичайній події. Це – неймовірна гордість для Чернігова та всієї України.

Два Олександри продовжують: перший рекорд – 45 тонн їм дався важкувато, були побоювання, щодо другої частини, але хлопцям допомогла спортивна злість, зібраність і другий рекорд – 60 тонн дався легше. От і виходить: не зліть українців, - сміються.

Віктор Юрченко з Черкас навіть жартує:

- Розігнався так, що ледь кран додому не дотягнув. Якби подарували – точно подужав би!

Загалом, для успіху їм знадобилося попрацювати у зв‘язці в Чернігові лише 5 днів. Стали в нагоді роки спільної праці в одні команді. Вдома кажуть богатирі працюють лише ложкою, а не штангою. Тому особливих секретів немає. Власне бажання, якісне харчування – от і все.

Плани на майбутнє у силачів – величезні. Новий спортивний сезон, нові звитяги і нові рекорди задля слави України. А ще їх чекає інша – практично нездійсненна мрія – утрьох зрушити з місця залізничний потяг з 45-50 вагонів вагою у тисячу тонн. Справа лише за підтримкою і тренуваннями.  А що країна підтримає – хлопці не сумніваються.

Олександр Лашин розповів курйозний випадок, який з ним стався коли він вирушав до Чернігова і проїжджав повз блокпости з нашими бійцями:

- Хлопці мене розіграли. Зупинили мене, сказали, що мовляв, у них є інформація, що я везу заборонені предмети. Я здивувався, виходжу з машини, а вони посміхаються. «Ми хочемо з вами сфотографуватися, ми вас впізнали!». Ми зробили фото напам‘ять, побажали один одному удачі і роз‘їхалися. А взагалі хлопці мене дуже підтримували, як тільки бачили мої номери («Strong» - сильний) – одразу пропускали і махали рукою!

Загалом, богатирі кажуть – у Чернігові бувають регулярно – їх часто запрошує до себе в гості чернігівець Пеканов. Він гостинний господар і непоганий організатор.

Олександр Пеканов трохи журиться з результатів:

- Ой ми так розкуражилися, що можна було б й другий міксер (бетономішалку – авт.) брати. Подужали б!

Хлопці:

- Саш, не переживай, наступного року буде!

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини