Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:17:54

Березенко: "Ідеї студентів потрібно переймати та втілювати в життя"

28.06.2015   11:37Агенцiя

На вихідних у Центральному парку культури і відпочинку, за сприяння Сергія Березенка, відбувся щорічний Чернігівський регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка».

Мета студентського зібрання – максимальна підтримка ініціатив талановитих та перспективних молодих людей, які прагнуть реалізувати свої знання, вміння, навички, оригінальні ідеї, та бажають змінювати країну. «Студентська республіка» у нашій області проводиться з 2001 року – тож фестиваль має свої усталені традиції, є надзвичайно популярним серед молоді та приносить чимало користі.
     
Цього року, одним з головних питань фестивалю, який тривав два дні, було обговорення учасниками «Програми модернізації Чернігівщини». Студенти висловили ряд цікавих ідей, які, можливо, згодом, реалізуються на практиці. За словами одного з лідерів чернігівської «Студентської республіки» Андрія Гедровича, порівняно з минулими роками фестиваль-2015 приємно вражає як кількісним, так і якісним складом учасників. «Нас тут близько сотні. Мене приємно вразили студенти з Ніжина, які дуже активно включилися в роботу фестивалю. А ще, студенти Технологічного університету своїм оригінальними ідеями та «тверезим» підходом до життя», - пояснив нам Андрій. За його словами усі студенти прагнуть змін в державі та докладають зусиль для їхньої  реалізації. Молодь Чернігівщини активно працює за фахом, займається волонтерською та громадською роботою, словом, змушує собою пишатись.

На «Студентській республіці», як завжди, весело та цікаво. Для інтелектуалів тут організували вікторину: «Що? Де? Коли?» та провели чемпіонат з інтелектуально-рольової гри «Мафія», яка розвиває уяву, образне та логічне мислення. Для творчих людей організували фото-конкурс, фестиваль аматорського відео та цікаві квести. Ну і звісно, куди ж студентам без гумору? Гра в КВК змусила сміятися весь Центральний парк культури та відпочинку Чернігова. Окрім цього, учасники виконали ще одну важливу річ – обрали собі керівні органи: студентського мера та студентський магістрат Чернігівщини.
 
- У нашій області дуже талановиті студенти, - розповів нам Сергій Березенко. – На цьому фестивалі вони змоделювали власну державу: обрали собі мера, магістрат, створили власний прапор, гімн, запроваджують традиції. Фактично вони показують: що і як би робили, якби були владою.

На думку Сергія Березенка, досвід, який здобувають студенти на фестивалі, та ідеї які вони розвивають, в тому числі стосовно модернізації Чернігівщини, сьогодні потрібно переймати та втілювати в життя. – Я їм порадив зробити моделювання нової Конституції через студентську раду. Нехай обговорять: що для них децентралізація, передача владних повноважень, як вони розуміють демократизацію регулювання відносин між центром та регіонами. Можливо, їхні ідеї бодай рядком увійдуть до нової Конституції.

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини