Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:58:45

Учні Анисівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені І.Я. Франка удосконалюють знання з англійської мови у літній мовній школі

15.06.2015   11:29

Літня оздоровча кампанія на Чернігівщині набирає обертів. Уже 474 дитячі освітянські оздоровчо-відпочинкові заклади гостинно відчинили свої двері для дітей області.

Загалом, влітку поточного року запланована робота 485 таких закладів, де набиратимуться сил, активно та цікаво проводитимуть час більше 25 тисяч учнів області. Варто відзначити, що до оздоровчої кампанії планується залучити також дітей з числа внутрішньо переміщених осіб зі сходу України, а також дітей із сімей учасників антитерористичної операції.

Справжньою родзинкою цьогорічного оздоровчого сезону є втілення загальнонаціонального інноваційного проекту «літні мовні табори», ініційованого Міністерством освіти і науки України.

Мовні літні табори у системі освіти – це спроба неформального підходу до навчання, адже формат їх проведення не є продовженням навчального процесу і не передбачає жодних домашніх завдань, оцінювання знань. Основне завдання такої форми роботи з дітьми в канікулярний період полягає перш за все у тому, щоб зацікавити та заохотити учнів до вивчення іноземних мов і сприяти їх самостійній підготовці вдома. А сприятиме мотивації дітей до поглиблення знань і мовних навичок незвичний формат проведення літніх таборів, що включає в себе командну роботу і створення спільних проектів, різноманітну творчу діяльність дітей під проводом досвідчених педагогів та волонтерів. Це дасть можливість учням здобути необхідні мовні навички, непомітно подолати мовний бар’єр, удосконалити розмовну мову, поєднати навчання із захопливим відпочинком, а найголовніше – отримати мотивацію для подальшого удосконалення англійської мови.

За літній період учасниками 75 мовних таборів стануть 1300 школярів з різних куточків області. Наразі в регіоні вже функціонує 71 літній мовний табір. У них школярі опановують англійську, німецьку та французьку мови під керівництвом кваліфікованих педагогів.

Цікаво організовано роботу мовного табору у Анисівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. І.Я.Франка. Для дітей тут створені всі умови для змістовного і творчого відпочинку. І в цьому на власні очі змогли переконатись заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, голова Чернігівської районної ради Анатолій Дуденко та голова Анисівської сільської ради Тетяна Куча, які відвідали школу 12 червня.

На базі закладу цьогоріч для 24 учнів 3-6 класів організовано роботу літньої мовної школи з англійської мови. Програма виховної та розважально-пізнавальної роботи літнього мовного табору вражає: діти читають книжки англійською мовою, складають тематичні діалоги, грають у міні-виставах, беруть участь у різноманітних квестах, логічних і рухливих іграх, розучують пісні і танці. А наприкінці кожного дня учні, які досягли найкращих результатів, нагороджуються спеціальними бейджиками з відзнаками. А допомагають дітям розвиватись та вдосконалювати навики застосування англійської мови у різних ситуаціях їх наставники – заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Ігнатенко та креативний ідейний натхненник мовної школи – учитель англійської мови Ірина Кондратюк.

Слід зазначити, що творчий підхід до організації відпочинку дітей у закладі притаманний не лише проведенню мовної школи. Кожен день у таборі денного перебування для дітей Анисівської громади неповторний і оригінальний, адже проходить під новим гаслом. Для дітей організовуються тематичні дні: філологічні, спортивні, туристичні тощо. Крім того, важливе місце займають заходи національно-патріотичного спрямування, присвячені темі українського козацтва і Запорізької Січі, історії рідного краю, європейської інтеграції, а також різноманітні заходи і ігри з української мови. Юні відпочивальники активно досліджують рідний край, відвідуючи з екскурсіями історичні пам’ятки Чернігова та області.

Один день перебування у стінах Анисівської ЗОШ І-ІІІст. імені І.Я. Франка вкотре засвідчив, що ідея проведення літніх мовних таборів для школярів невипадкова і надзвичайно актуальна у наш час у контексті європейської інтеграції України і її наближення до європейських стандартів. Звичайно, за два тижні діти не зможуть кардинально змінити свій рівень знань та творчих здібностей, однак мовні літні табори можуть стати першим кроком на шляху їх успішного майбутнього.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини