Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:47:39

Діти з Чернігова побували у Менському зоопарку. ФОТО

12.06.2015   12:09Агенцiя

Уже протягом двох місяців відбуваються безкоштовні поїздки дітей до менського зоопарку.

Організатором такої ініціативи став засновник "Фонду оборони країни" Геннадій Корбан. У його громадській приймальні всі бажаючи відвідати менський зоопарк можуть зареструватися та стати учасниками поїздки.

Сьогодні ж сам Г. Корбан відвідав зоопарк та поспілкувався не тільки з працівниками закладу, а й батьками дітей, що були на екскурсії.  Менський зоопарк є унікальним у певному сенсі - він розташований у сільській місцевості. Директор зоопарку Зінаїда Сергіївна Максименко, розповіла про свою роботу: "У нас живуть 1018 голів тварин 138 видів. Із них 38 голів, що занесені до Червоної книги України. Менський зоопарк надає послуги екскурсовода. Зараз у нас зросли платні послуги на 36%. Це не тільки наша заслуга, а й наших спонсорів та опікунів. Останній часом до цього числа долучився й Геннадій Корбан за що йому велика подяка."

Збільшилися показники менського зоопарку не лише по наданим послугам, а й за кількістю відвідувачів. Приємним є той факт, що це сім'ї з дітьми. Саме тут вони мають можливість побачити різних тварин та відпочити. Окрім того, для дітей така форма відпочинку є не лише цікавою, а й позитивною у психологічному сенсі.  Відвідувачами менського зоопарку є діти-інваліди. Спілкування з тваринами позитивно впливає на їхнє самопочуття.

Свій внесок у це зробив і Геннадій Корбан. Завдяки його підтримці діти, батьки яких не завжди можуть організувати такий відпочинок своїй малечі, мають змогу знайомитися не лише з новими цікавими містами своєї області, а й розвивати свої моральні якості. Цікавим є те, що діти не просто приїжджають, дивляться й їдуть додому. Вони стають "постійними клієнтами" зоопарку. Так, наприклад, група дітей стала опікуватися двома крокодилами - Піратом та Марьєю. Тож співпраця між дітьми та працівниками зоопарку стає все тіснішою.

Під час екскурсії Геннадій Корбан зустрівся з групою, яка відпочивала в зоопарку й приїхала до закладу за допомогою приймальні. Корбан поспілкувався з дітьми та їхніми батьками. У процесі розмови виникли питання, з якими матері звернулися до Геннадія Олеговича.

Одним з таких є проблема лікування цукрового діабету у дітей. За словами голови правління Товариства сприяння хворим цукровим діабетом у місті хворіє 6000 дітей. Це єдина в Чернігові організація, що займається хворими на цукровий діабет. Їм потрібно не лише щодня чотири рази перевіряти рівень цукру в крові за допомогою глюкометрів, а й робити ін'єкції інсуліну. Держава виділяє лише 50% від потрібного об'єму інсуліну. Решту батьки повинні закуповувати самостійно. Кошти, які вони отримують від держави як батьки дітей-інвалідів, усі витрачають на закупівлю необхідних ліків. Фінансів для спеціального харчування у такій ситуації взагалі не залишається.

Ознайомившись з ситуацією Геннадій Корбан погодився допомогти у вирішенні цього питання. Менський зоопарк же, в свою чергу, подарував двох папуг організації на згадку про поїздку.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.