Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:12:48

У суботу з самого ранку на Алеї Героїв димно та людно - чернігівці відкривають туристичний сезон

18.04.2015   18:02Агенцiя

Розгорнулася традиційна виставка-ярмарок. Чернігівські майстри хваляться своїми товарами. Тут і кераміка, і різбблені скрині, і розписні дошки - одним словом всі характерні для Черніівщини промисли.

Сувеніри, кажуть досвідчені майстри, - зараз користуються попитом незважаючи на фінансові проблеми у людей. Та й майстри - за ціною не гоняться, вартість сувенірів не збільшують вдвічі - як ціну на долар. наприклад Хоч витратні матеріали і здорожчали. Гончарі, якими славиться ЧЕрнігівській край представили кілька розкладок своєї продукції. Аби і чернігівці і гості міста на відкритті сезону щось собі пригледіли.

З продуктів на ярмарку - тільки натуральні. Мед і хліб, масло і олія.

Навіть засуджені працюють на розвиток туризму Чернігівщини - у них вільного часу багато, тож роблять сувенірну продукцію.

Вироби сучасних рукодільниць користуються особливим попитом у молодих мам. Як кажуть: дочці віночок - собі мило.

Туристичним фірмам та організаторам турпоходів також є що запропонувати на ярмарку. Кажуть турист поїде в наші Сіверські краї, якщо його організувати. А вже розважити є чим, і показати є що.

І як насправжньому ярмарку не буває без музик. На майданчику і танцювали і співали. Розпочала імпровізований концерт танцювальна студія "Премьєр Балет" та співачка Юлія Литвин.

А потім юні виконавці змінювали один одного. Загалом черінгівці побачили 22 номери від 10 чернігівських колективів. Народного вогнику сучаним талантам додали виконавці самодіяльного гурту "Два кольори".

Чернігівці вже не могли встояти і пританцьовували. А під обідню перерву організатори влаштували конкурси. Та не аби-які - а смачні - з поїдання вареників. Учасники аж запихалися - так змагалися.
Глядачі вболівали - голоси зривали.


http://www.newch.tv/profile_main2.php?itemid=4257

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини