Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:40:18

ТОП-12 порад для підвищення продуктивності

05.04.2015   12:45Агенцiя

Найважливіший момент високої продуктивності і мотивації - усвідомлення того, що з першого разу нічого не вийде.

Будь-яка мета вимагає витрат часу і сил. Але якщо ви підійдете до цього питання організовано, то будете домагатися позитивних результатів у всьому, що робите. Ось 12 порад, що сприяють цьому.

1. Записуйте всі справи. Не намагайтеся тримати все в голові. Занотовуйте їх на папір або в програму-планувальник. Чим менше в нашій свідомості думок про невиконані справи, тим більше ми здатні фокусуватися на поточному завданні, і тим якісніше ми можемо його виконати.

2. Робіть спочатку найважливіше. Начебто просто. Але на практиці виходить, що ми часто зайняті не найважливішими справами, відкладаючи важливі справи «на потім». Візьміть за правило: спочатку головне, а потім все інше.

3. Складайте план на день з вечора.
Не відкладайте планування на ранок або на «само собою». Дуже проста порада, але дійсно допомагає «не загрузнути» в неважливих справах і правильно розставити пріоритети.

4. Прагніть до однозадачности. Не намагайтеся зробити все і відразу. Виберіть завдання, приберіть відволікаючі фактори (телевізор, телефон, інтернет, чайок-каву-перекур через кожні 5 хвилин) і просто робіть.

5. Вставайте рано. Давня, як світ, порада, яка дозволяє мільйонам людей по всьому світу встигати багато кожен день. Відповідно, при великому обсязі роботи - лягайте спати не в той же день, коли потрібно прокидатися.

6. Займайтеся спортом або хоча б зарядкою.
Це допоможе тримати тіло в потрібній формі, а також розум і дух будуть працювати ефективніше. Та й відчувати ви себе будете набагато краще. Зарядка не вимагає ніяких тренажерів, крім одного, найважливішого - сили волі.

7. Виключіть «не дії» зі списку справ.
Нехай у вашому плані буде тільки те, що можна взяти і зробити без того, щоб хапатися за серце, нервово відраховувати краплі валер'янки і пускатися в роздуми про сенс Всесвіту. Наприклад, «запустити новий проект» - це не справа. Справи - це конкретні дії.

8. Будьте проактивні. Не реагуйте, а самі визначайте, що робити, а що - ні. Ігноруйте неважливе. Ви навіть не уявляєте, скільки додаткового часу ви собі можете звільнити, просто ігноруючи все, що можна і потрібно ігнорувати.

9. Зберігайте файли відразу туди, де їм місце. Для цього вам буде потрібно, звичайно, продумати систему зберігання файлів для кожного типу. Але це набагато полегшить пошук і обробку інформації в майбутньому.

10. Змінюйте види діяльності. Чим довше ви робите одне і те ж, тим нижче ваша продуктивність. Якщо не виходить робити це в рамках роботи, то хоча б продумуйте різні варіанти проведення вільного часу. Це допоможе зберігати свіжість погляду і високий творчий потенціал.

11. Виберіть цитату для натхнення вранці і тримайте її в голові протягом усього дня
. Як тільки вам знадобиться додаткова мотивація, згадайте про неї. Таким чином, у вас завжди буде хоч щось, що підбадьорить вас. І припиніть думати про себе погано. Ви - унікальна особистість.

12. Допоможіть комусь.
Ось один з найпотужніших стимулів, що підвищує самооцінку і дозволяють повірити в свої сили заново. А свої проблеми після рішення чужих здаються менш страшними.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини