Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:55:49

Смачні рецепти вихідного дня

05.04.2015   11:11Агенцiя

Сирник в шоколадному тісті

Інгредієнти для сирної маси: сир кисломолочний (двічі змелений на м'ясорубці або у блендері) - 750 г, яйця курячі (білки і жовтки розділяємо) - 4 шт., пудра цукрова - 2/3 склянки, борошно - 1 ст. л., крохмаль - 1 ст. л., цукор ванільний - 1, масло вершкове - 50 г

Інгредієнти для шоколадної маси: молоко - 1 склянка, масло вершкове - 125 г, какао - 2 ст. л., цукор - 3/4 склянки, шоколад молочний - 50 г, борошно - 2 склянки, розпушувач тіста - 1 ч. ложка, яйця курячі - 3 шт.

Розраховано на 1 порцію

Приготування

Шоколадна маса:
Вилити молоко в каструлю, додати масло, какао, цукор, поламаний шоколад. Зварити на малому вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню і охолодити.

Просіяти борошно і порошок для випічки (розпушувач). Разом із жовтками додати до охолодженої маси і перемішати. Білки відкласти.

Сирна маса:
Сир, жовтки, цукор-пудру, муку, ванільний цукор, крохмаль і масло вимішати.
Білки разом із білками від тіста збити на круту піну. Збиті білки розділити навпіл – першу половину ОБЕРЕЖНО вмішати в шоколад, решту – в сир.

Форму 22х34 см змастити маргарином чи маслом і вистелити папером для запікання. Викласти половину шоколадної маси. Ложкою накладати острівці-гірки сиру (у формі квітки – центр і пелюстки довкола). Потім це зверху залити рештою шоколадної маси.

Пекти при температурі 175-180 градусів близько 60 хв. Охолодити в ледь відчиненій духовці (бо якщо зразу витягнути, то сирник осяде).

Можна ще трохи полити шоколадною помадкою, притерти шоколадом чи посипати кокосовою стружкою (хто як любить…)

Смачного…

П.С. для того, аби шоколадне тісто не вийшло забитим, білки вмішуєм в нього дуже повільно і обережно…

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини