Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:07:30

22 березня - День таксиста

22.03.2015   09:53Агенцiя

Міжнародне професійне свято працівників численних таксомоторних парків і приватних таксі, всіх славних водіїв таксистів, щорічно відзначається 22-го березня.

Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування по індивідуальному перевезенню пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри.

Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрамі», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір». Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.

Людина істота винахідлива і ідея пристрою для визначення справедливої винагороди за послуги перевезення пасажирів звичайно ж не була винаходом англійців. Згідно з наявними історичними матеріалами вже в Древне Римської Імперії деякі візники колісниць робили для своїх транспортних засобів спеціальні пристосування, які складалися зі звичайної чаші або тазу, в котру після певної кількості обертів колеса падав невеликий камінчик. Після поїздки оплата здійснювалася згідно кількісті цих камінчиків. Як би там не було, таксі давно і міцно завоювало загальну повагу і визнання в широких масах населення по всій землі.

Робота таксиста, здавалося б не сама трудомістка, проте далеко не кожен водій вважає за краще займатися подібною діяльністю. У наших календарях, за даними проекту DilovaMova.com, наприклад, існує професійне свято автомобілістів, що відзначається 27-го жовтня. Чим же примітний День таксиста?

У середовищі водіїв професіоналів відомо, що праця таксиста не саме вдячне і безпечне заняття. Щоб займатися цим, мало просто вміти керувати транспортним засобом і добре знати можливі маршрути проходження. Потрібно бути і психологом, і механіком, знаходити по можливості швидкі та ефективні рішення в найрізноманітніших незвичних ситуаціях. Саме з цього таксисти - це особливий народ. Вони знають що таке солідарність і взаємодопомога не з чуток. Вони готові і вдень і вночі, в будь-яку погоду доставити свого клієнта з пункту «А» в пункт «Б». Зробити так, щоб цей шлях був максимально комфортний і безпечний.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини