Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:37:01

17 грудня - День працівника державної виконавчої служби

17.12.2014   07:31Агенцiя

Становлення суверенної України на шляху організації правового державного устрою - складний і довгий процес. По-різному можна відноситься до тих чи інших моментів у новітній історії юної держави, однозначно одне - процес триває і це свідчить про те, що все українське суспільство рухається в правильному напрямку.

Організація налагодженої роботи Державної виконавчої служби України невід’ємно пов’язано з утвердженням верховенства закону і права, без якого ні у одного сучасного суспільства немає жодного шансу зберегти своє обличчя в динамічно розвиваючихся умовах нашої цивілізації. Її робота координується урядом через Міністерство юстиції України та регламентується низкою законів і підзаконних актів, що дозволяють здійснювати пряму реалізацію державної політики у сфері неухильного виконання рішень судів, інших уповноважених органів і посадових осіб у суворій відповідності з діючими законами української держави.

Вплив, який в ході своєї безпосередньої роботи здійснюють державні виконавці на процеси утвердження принципів законної справедливості вельми значущий. Виконуючи свої прямі обов’язки, вони не раз наражали і продовжують наражати своє життя безлічі неприємних моментів, проте завжди з гідністю і честю відстоюють ім’я України, як держави, де закон грає не останню роль.

Враховуючи ряд факторів, а так само добрі традиції українського суспільства, на підтримку ініціатив Міністерства юстиції України, в 2009-му році, згідно Указу президента України № 569 від 22-го липня 2009-го року, в національному календарі суверенної держави з’явилося нове професійне свято - День працівника державної виконавчої служби, яке щорічно відзначається 17-го грудня.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини