Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:22:33

У "селі" для білок різьблені оселі

09.08.2014   13:13Агенцiя

Цих симпатичних пухнастиків у Чернігові можна зустріти де завгодно. В голодну снігову пору руді звірятка забігають углиб історичної частини міста, ніби нагадуючи: «Ми потребуємо вашої допомоги!». Та головна їхня домівка все ж на стародавньому Дитинці, де багато велетенських розлогих дерев і куди не долинає міський гамір.

А нинішньої зими кілька десятків білочок одержали просто-таки розкішний подарунок: годівнички у вигляді дерев’яних будиночків. На деревах з’явилося ціле «село»! І раділи йому не лише білочки, котрим відвідувачі Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній» щедро сипали горішки, печиво й насіння, а й туристи та гості міста. Не кажучи вже про дітлашню, котру дуже тішать красиві звірятка.

Кожен будиночок — оригінальний і по-своєму привабливий. Виготовили їх на прохання наукових співробітників заповідника чернігівські лісники. Цілком несподіваною, але дуже доречною виявилася також участь у цій благородній справі подружжя, що мешкає неподалік Валу, — Оксани і Юрія Клецкових та їхньої доньки Олі.

Збагнувши, що люди про них дбають по-справжньому, білочки до літа стали довірливими і ручними. Нині варто лишень постукати горішком об горішок — і вже мчить між смарагдовою зеленню руда блискавка! Дехто з постійних відвідувачів Валу настільки заприязнився зі звірятками, що навіть намагається дати їм імена. Найохочіше всі без винятку білочки відгукуються на Катю.


http://ukurier.gov.ua/uk/news/u-seli-dlya-bilok-rizbleni-oseli/

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини