Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:42:47

25 травня - Тиждень солідарності з народами несамокерованих територій

25.05.2014   06:49Агенцiя

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала Спеціальному комітету з деколонізації щорічно відзначати Тиждень солідарності з народами несамокерованих територій, що починається 25 травня.

Тиждень був проголошений в 1972 році (резолюція 2911 (XXVII) починався 25 травня, в День визволення Африки, Тиждень солідарності з колоніальними народами південної частини Африки і Гвінеї-Бісау та Островів Зеленого Мису, які борються за свободу, незалежність і рівноправність.

22 грудня 2004 року Асамблея настійно закликала держави-члени сприяти зусиллям Організації Об’єднаних Націй, спрямованим на те, щоб протягом другого Міжнародного десятиліття світ став вільним від колоніалізму, надаючи всіляку підтримку діяльності Спеціального комітету з деколонізації по досягненню цієї мети.

У зв’язку з питанням про становище Американського Самоа, Ангілья, Бермудських островів, Британських Віргінських островів, Віргінських островів Сполучених Штатів, Гуама, Кайманових островів, Монтсеррату, острови Св. Олени, островів Теркс і Кайкос і Піткерн Асамблея знову підтвердила невід’ємне право народів цих територій на самовизначення відповідно до Статуту Організації Об’єднаних Націй та прийнятій Генеральною Асамблеєю Декларації про надання незалежності колоніальним країнам і народам.

Асамблея знову підтвердила, що самовизначення не має альтернативи, і закликала управляючі держави у співпраці з урядами територій сприяти проведенню програм політичної освіти в територіях з метою забезпечення більш широкого усвідомлення населенням його права на самовизначення. Асамблея також знову підтвердила відповідальність керівників держав за сприяння соціально-економічному розвитку та збереження культурної самобутності територій і просила території та керуючі держави вживати всіх необхідних заходів для захисту навколишнього середовища територій, що знаходяться під їх управлінням, з метою недопущення будь-якого погіршення його стану.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.